nogometne aktualnosti

Toplak o Varteksu: ‘Tko njih ne respektira, taj ne zna za vrijednost čovječanstva’

Trener i nekadašnji igrača Varteksa iz devedesetih s oduševljenjem je govorio o klubu koji su 2011. osnovali navijači.

Samir Toplak još jednom je gostovao u Nogometnom podcastu te u dva i pol sata razgovara s Milanom Stjeljom govorio o aktualnim zbivanjima u svijetu nogometa, Euru te nekim prošlim vremenima.

Posebno se zadržao na dijelu gdje je dobio pitanje da komentira navijački NK Varteks.

– Imam veliki respekt prema Varteksu i ljudima koji ga vode. Oni su klub pokrenuli iz ničega. Sada se nalaze u četvrtom rangu nogometa, odnosno 3. NL Sjever. Izuzetno su stabilni, posjećeni i nevjerojatno dobro rade s djecom. Definitivno su drugi klub u gradu i rade na visokom nivou. Uzeli su dosta trenera koji su prošli školu u bivšem Varteksu i Varaždinu – kazao je Toplak te dodao:

– Za nešto više, kao što je 2. HNL, to im uvelike ovisi o financijama. Ovo su sve napravili svojim radom, entuzijazmom i volonterstvom te minimalnim ulaganjima u ekipu i igrače. Mnogi igrači su došli besplatno zbog emocije i navijača u taj klub. Respektiram svakog čovjeka u državi koji ulaže svoju energiju, vrijeme i novac te napravi nešto. Tko to ne respektira, taj ne zna vrijednost čovječanstva. Skidam im kapu. Ali da naprave iskorak, potrebna su im financijska sredstva – naglasio je Toplak.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije