Gorica - Varaždin

REMI Nogometaši Varaždina ‘nulom’ otvorili novu sezonu HNL-a: Napadali jesu, zabili nisu

Nakon početnih 90 minuta sezone varaždinski prvoligaš na kontu ima bod.

Čekali smo dva mjeseca na povratak elitnog ranga hrvatskog nogometa, a u 1. kolu u kojem je Varaždin gostovao kod Gorice (0:0) i imao inicijativu, ali izabranici Nikole Šafarića na kraju su remizirali s turopoljskim klubom.

Gosti su bili ti koji su napadali i bili opasniji pa je tako već u sedmoj minuti zaprijetili s ruba šesnaesterca, ali udarac Mitrovskog završio je u bloku. Desetak minuta kasnije je opet Dimitar probio po desnom krilu i htio uposliti Šegu, ali Radošević je bio na mjestu. Na novu veću priliku čekalo se sve do kraja poluvremena.

Tad je Dabro i poslao loptu u mrežu, ali sreće nije bilo jer je pomoćni sudac pokazao zaleđe. Dugu loptu poslao je Nekić, napadač Varaždina je zabio, ali bio je korak ispred obrane domaćina. Na poluvremenu je u igru ušao Thierry Nevers, ovoljetno pojačanje momčadi iz Zagrebačke 94 umjesto Belcara.

Najveću priliku na utakmici imao je upravo Varaždin u 65. minuti kad je s desne strane ubacio Škaričić, na loptu je natrčao Dabro i gađao iz voleja, ali Radošević je vršcima prstiju poslao loptu u korner. Otvarala se igra nakon toga, ali mreže su mirovale. U posljednjim je trenucima utakmice Boršić pucao s ruba šesnaesterca, ali otišlo je to preko gola.

Nogometaši Varaždina imali su i podršku s tribine, a brojniji će navijači zasigurno biti u idućem kolu kad nogometaši Varaždina kod kuće igraju protiv Rijeke u nedjelju, 11. kolovoza, s početkom u 21 sat.

HNK Gorica – NK Varaždin 0:0 (0:0)

Suci: Ante Čulina (Zagreb ) – Dario Kolrević (Zagreb), Vinko Podrug (Zagreb) – VAR: Dario Bel (Osijek), Alen Jakšić (Split)

Žuti kartoni:

Gorica – Kapulica (44′), Pršir (62′)

Varaždin –

Crveni karton:

Gorica (4-2-3-1)

Radošević – Mikanović (22. Krizmanić), Maloča, Leš, Štiglec – Pršir, Skrbin (77. Lazarov) – Šlogar (62. Majstorović), Kapulica (62. Kapulica), Majić (46. Jurić) – Kolar

Trener: Rajko Vidović

NK Varaždin (4-3-3)

Zelenika (c) – Škaričić, Nekić, Ba, Boršić – Belcar (46. Nevers), Lusavec, Marina – Mitrovski, Dabro, Šego (80. Poldrugač)

Trener: Nikola Šafarić

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije