"Gdje su nestali svi osmjesi"

Chain film festival: Redateljica Anja Strelec predstavila svoj dokumentarac u New Yorku

Film varaždinske redateljice o izazovima nepalskih radnika migranata do sada je prikazan na nizu značajnih festivala diljem svijeta.

Varaždinska redateljica Anja Strelec predstavila je svoj dokumentarni film “Gdje su nestali svi osmjesi” (Where Have All The Smiles Gone) uz popratni razgovor o filmu na dvanaestom po redu Chain Film Festival-u koji se održava od 25. srpnja do 4. kolovoza u New Yorku.

Dokumentarni film “Where Have All The Smiles Gone“ („Gdje su nestali svi osmjesi“) tematizira izazove s kojima se suočavaju nepalski radnici migranti koji svake godine napuštaju svoje domove u potrazi za boljim životom u inozemstvu. Nažalost, mnogi od njih u zemljama odredišta bivaju zlostavljani i lišeni osnovnih ljudskih prava te se vraćaju kući ili u lošem zdravstvenom stanju ili mrtvi u lijesovima zbog teških uvjeta rada koje trpe u inozemstvu. Dodatno, dokumentarac snažno istražuje prava žena i jedinstvene izazove i probleme s kojima se žene susreću dok rade u stranim zemljama kao i nakon povratka kući.

Film Anje Strelec o izazovima nepalskih radnika migranata do sada je prikazan na nizu značajnih festivala diljem svijeta  te je dobio nekoliko nagrada. Ovo je drugi put da je dokumentarac predstavljen publici u New Yorku gdje je prošle godine na Workers Unite Film Festivalu dobio posebnu nagradu žirija za kratki dokumentarni film. Sljedeća festivalska projekcija filma je u Šibeniku na Croatian International Film Festivalu, nakon čega slijede projekcije na filmskim festivalima u Bilbau, Tunisu i Torontu.

Preporučeno
Najnovije