SMIJEH JE LIJEK

Smijeh i zabava: stižu 10. Varaždinske kazališne večeri!

U deset dana, ljetna pozornica u dvorištu Prve gimnazije Varaždin ugostit će najpoznatije i najurnebesnije predstave koje su obilježile desetogodišnje djelovanje Kerekesh Teatra.

Od 23. kolovoza do 1. rujna ove godine, Varaždin će postati epicentar smijeha i zabave uz proslavu deset godina Kerekesh Teatra i održavanje jubilarnih 10. Varaždinskih kazališnih večeri.
U deset dana, ljetna pozornica u dvorištu Prve gimnazije Varaždin ugostit će najpoznatije i najurnebesnije predstave koje su obilježile desetogodišnje djelovanje Kerekesh Teatra.

Za početak – LJUBAF!

Jubilarne Varaždinske kazališne večeri otvaramo u petak, 23. kolovoza s hit komedijom Ljubaf. Predstava je to koja humorom istražuje ljudsku uskogrudnost i društvene konflikte kroz likove poput Srečka, koji se bori s obiteljskim izazovima, i Đure, čija iskrena ljubav prema gospođici Štefici donosi emotivne trenutke. Predstava se bavi aktualnim političkim, ekonomskim i društvenim pitanjima, naglašavajući kako ljubav uvijek ostaje najvažnija.

Samo dan nakon, u subotu 24. kolovoza, legendarni dimnjačar Štef preuzima riječ – i pozornicu! Najizvođenija je to hrvatska komedija s više od 1350 izvedbi, koja kroz simpatičan humor i dimnjačarske dogodovštine oduševljava publiku. Ljubomir Kerekeš briljira u ulozi dimnjačara, neprestano izazivajući smijeh i omogućujući interakciju s gledateljima dok se uspješno dotiče nacionalnih frustracija. Dođite i uživajte u ovoj duhovitoj predstavi koja će vas zabaviti i angažirati kao nijedna druga!

Kerekesh teatar

Vesela družina iz predstave Pokopaj me nježno približit će nam jedno deficitarno zanimanje – grobare. U selu Strahlinec, direktor Puh je otvorio vrata pogrebnog poduzeća i mrtvačnice “Pokopaj me nježno”. Uz njegovog, na sve načine ograničenog asistenta, Mišaka, na javni natječaj za posao grobara javili su se: bosanac rovokop Meho Puzić, albanac slastičar Izmet Haljimi, mekani fizioterapeut Robert Fotić i gluhonijemi Miljenko Pavelić. Pripreme za prvi sprovod je već u tijeku a pokojnik je… dobrovoljac. Smijemo se zajedno 25. kolovoza!

U predstavi Pod hitno na hitnu prevladavaju manje hitni slučajevi. Više se radi o bukvalnim slučajevima hitnosti, baziranih na vlastitom mišljenju tumačenja bolesti. Iznenadni napadaji bolesti kao i nedefinirana stanja organizma, zajedno sa nepoželjnim nuspojavama klijentele, razlogom su odigravanja ovog više milog nego nemilog događaja. S medicinskog aspekta, korisnici koji se zatiču u prostoriji hitne medicinske skrbi, ne raspolažu poviješću bolesti, već raspolažu vlastitom dijagnozom, samo-uvjerenjem i dozom razočaranja u zdravstveni sustav. Kakvu smijalicu pripremaju naši pacijenti, dođite provjeriti u ponedjeljak, 26. kolovoza.

Sve predstave počinju u 20:00 sati, a u slučaju lošeg vremena predstava će se igrati u Kinu Gaj. Ulaznice za 10. Varaždinske kazališne večeri već su u prodaji i mogu se nabaviti putem sustava Entrio.hr, na prodajnim mjestima Ghetaldus optika u Gajevoj i Optujskoj ulici, suvenirnica na Korzu, TISAKmedia u Kukuljevićevoj ulici, i Lumini shopping centar (Donji Kneginec). Također, ulaznice su dostupne online putem linka: https://bit.ly/45KfBdm.

Smijemo se zajedno na 10. Varaždinskim kazališnim večerima!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije