Grad Varaždin

Pozitivna ocjena Revizije: ‘Grad Varaždin poduzima mjere za daljnje unapređenje poslovanja’

Manje primjedbe, koje se odnose na 2022. godinu i nadovezuju na poslovanje iz prijašnjih godina, već se ispravljaju.

Državni ured za reviziju, sukladno Zakonu, obavio je financijsku reviziju Grada Varaždina za 2022. godinu te utvrdio da je poslovanje Grada Varaždina u svim značajnim odrednicama obavljano u skladu sa zakonom, drugim propisima i unutarnjim aktima.

Manje primjedbe, koje se odnose na 2022. godinu i nadovezuju na poslovanje iz prijašnjih godina, već se ispravljaju. Među ostalim poduzetim mjerama i aktivnostima dvije se posebno ističu: nabava novog softwarea za namjenske prihode koji će omogućiti poduzimanje pravovremenih mjera naplate – prije svega komunalne naknade, kao najznačajnijeg gradskog prihoda te osnivanje posebnog Odsjeka za naplatu potraživanja.

– Napori Grada Varaždina u prvim su godinama mandata usmjereni na temeljito i sustavno rješavanje nereda prethodne gradske vlasti, što pokazuju i ova upozorenja iz izvještaja Državne revizije. Uvjeren sam da će neka buduća izvješća potvrditi očekivani napredak u svim područjima u kojima je za prijašnje godine bilo izraženo uvjetno mišljenje. Najvažnije je da apsolutno sve radimo transparentno, zakonito, u skladu s planovima, strategijama.

– Upogoniti i promijeniti mindset cijelog jednog sustava u javnom sektoru je težak i vrlo zahtjevan posao. Meni, koji sam cijeli radni vijek proveo u realnom sektoru, to predstavlja svojevrsni izazov. Uopće ne sumnjam da su promjene moguće. Za ovakav proces promjene odnosa i ponašanja, kao i za rezultate tih promjena, potrebno je određeno vrijeme. U novom modelu kojeg razvijamo u našem Gradu traži se i puno veća proaktivnost službenika.

– Samo će tako moći na vrijeme, a često i unaprijed, prepoznati potencijalne probleme i prepreke. Nema uspješnog Grada bez posvećenih, motiviranih i proaktivnih gradskih službenika, oni su u stvari ‘kičma’ Grada. Da, idemo u dobrom smjeru – rekao je gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije