Bacačica koplja

Kolak u finalu: ‘Sada se treba isključiti, super sam spremna, a za subotu trebam mir’

Ako je suditi po drugom hicu, u finalu je sve moguće, ali Sara ne dozvoljava euforiju. Traži samo mir.

Sjajna, fantastična Sara Kolak, nadmašila je sva očekivanja u kvalifikacijama za bacanje koplja na Olimpijskim igrama u Parizu. Prvi hitac je sjeo na 54 metra, a drugi hitac je bila prava ‘olimpijska’ Sara te je dosegnuo 64,57 metra i izazvao oduševljenje na stadionu, ali i u cijeloj Hrvatskoj.

Naša atletičarka dala je i izjavu za HRT nakon kvalifikacija.

– Nije da ne vjerujem, nego treba se sada smiriti. Kvalifikacije su odrađene super, sretna sam, ali treba se sada smiriti. Finale je druga stvar, trebamo se svi smiriti – kazala je Sara, potiskujući euforiju kod voditelja i sebe.

Vrijedi istaknuti da je Sara ove sezone bila na 33. mjestu svjetskog rankinga, a u sezoni je najbolji rezultat do Pariza bio 58.89. Nadmašila ga je za pet i pol metara!

– Prvi hitac je bio klasika, to se zna dogoditi. Drugi hitac sam napadala, napravila svoje, potpuna sloboda. Još dok sam ulazila na stadion, čula publiku, znala sam da nema šanse na ovo propustim i gledam preko televizije – istaknula je Sara.

Sara ulazi u finale s drugim rezultatom kvalifikacija, a finale je na rasporedu u subotu, 10. kolovoza od 19:30. Ako je suditi po drugom hicu, u finalu je sve moguće, ali Sara ne dozvoljava euforiju. Traži samo mir.

– Spremna sam, odradila sam dobar posao, sada se treba isključiti, lijepo odmoriti, malo pripremiti za finale. Trebam ostati smirena i to je to – zaključila je zlatna olimpijka Sara Kolak.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije