ŠKOLSTVO

Udruga Ana i Općina Donja Voća sklopile ugovor o suradnji

Program predviđa pružanje pomoći djeci s poteškoćama razumijevanja školskog i predškolskog gradiva.

Udruga za pomoć djeci i obiteljima ‘Ana’ i Općina Donja Voća sklopile su ugovor o podršci. Ugovor su potpisale predsjednica udruge Ana Duga i načelnica općine Sanja Kočet.

Sad će i djeca u Donjoj Voći dobiti dodatnu potporu u razumijevanju školskog gradiva, poručuju iz udruge. Općina Donja Voća je podržala taj projekt s 500 eura. Projektom “Dajmo im šansu” općina Donja Voća daje šansu djeci iz općine Donja Voća da postignu bolje rezultate u školi. Studenti različitih fakulteta će ili doći u Donju Voću ili će se studenti iz Donje Voće priključiti ovome programu, objasnili su iz udruge.

– Mislim da se, nakon podrške ovom programu, Općina Donja Voća svakako može deklarirati kao prijatelj djece i roditelja. Iako udruga Ana ima kapacitete i studente koji svakodnevno rade na Programu i koji daje izvrsne rezultate, svakako pozivam i studente iz Donje Voće da se angažiraju. Našim korisnicima – djeci s poteškoćama razumijevanja školskog i predškolskog gradiva – pomažu studenti. Izvanredna je prilika dijete uključiti i preko ljeta, budući da su sada u našoj udruzi studenti koji polaze fakultete za psihologa, socijalnog pedagoga i sličnih struka. Mogu se javiti roditelji djece od 5 godina pa do završetka školovanja. To je izvanredna prilika i za djecu i za mlade buduće stručnjake – rekla je Ana Duga, predsjednica udruge Ana.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije