nogomet

REMI Varaždinu ponovno bod bez golova: Šafarićeve i Sopićeve trupe bez većih prilika

Po drugi put ove sezone gledali smo tvrdu utakmicu u režiji NK Varaždina, a ponovno su izabranici Nikole Šafarića pokazali da bodove donosi obrana.

Protiv Rijeke su odigrali susret bez golova (0:0) u drugom kolu Supersport HNL-a te nakon druge utakmice imaju – dva boda.

Nakon iznimno vrućeg dana u Varaždinu, publika je po prvi put u novoj sezoni imala priliku pogledati varaždinskog prvoligaša u elitnom rangu hrvatskog nogometa. No, u prvih 45 minuta i nisu imali mnogo toga za vidjeti jer obje momčadi nisu zapucale u okvir gola.

Vrijedno spomena je udarac Dabre u 27. minuti koji je otišao pokraj gol te udarac Šege pet minuta kasnije također pored gola. Očito su umorni bili gosti s Rujevice od europskih izazova, a prvu su priliku imali u 57. minuti kad je ubačaj Fruka završio u korneru. Počeli su gosti napadati u nastavku, a najbliže su golu bili u 69. minuti kad je odlično pucao Majstorović nakon kornera, ali ‘iščupao’ je to kapetan domaće momčadi, Oliver Zelenika.

Vidio je Nikola Šafarić da će njegova momčad teško zabiti gol protiv aktualnog viceprvaka Hrvatske pa je 10 minuta prije kraja zamjenama išao u zatvaranje utakmice, a do kraja susreta to je i uspio jer nije bilo prilika ni sa jedne strane te su momčadi podijelile bodove.

Varaždin u idućem, 3. kolu, gostuje kod Hajduka u Splitu. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 18. kolovoza, s početkom u 18 sati i 50 minuta.

NK Varaždin – HNK Rijeka 0:0 (0:0)

Suci: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) – Marjan Tomas (Vladislavci), Kruno Šarić (Županja) – VAR: Ante Čulina (Zagreb), AVAR: Dario Kolarević (Zagreb)
Žuti kartoni: Varaždin –
Rijeka – Janković (37′), Selahi (68′), Majstorović (70′)
Crveni karton: /

NK Varaždin (4-3-3)

Zelenika – Škaričić, Nekić, Ba (59′ Tepšić), Boršić – Maglica (86′ Jovanov), Marina, Lusavec – Mitrovski (79′ Poldrugač), Dabro (59′ Belcar), Šego (80′ Duvnjak)

Trener: Nikola Šafarić

HNK Rijeka (4-1-4-1)

Zlomislić – Smolčić, Galešić, Majstorović, Čabraja (46′ Devetak) – Selahi (71′ Banda) – Pašalić, Hodža (65′ Petrović), Fruk (64′ Bogojević), Janković – Ivanović (77′ Andrić)

Trener: Željko Sopić

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije