RAZNOLIK PROGRAM

Slavlje kreativnosti i umjetnosti na Špancirfestu: Posjetite Kreativnicu i Umjetničku ulicu!

Kreativnica i Umjetnička ulica dvije su već dobro poznate zone Špancirfesta.

Kreativnica i Umjetnička ulica dvije su već dobro poznate zone Špancirfesta koje slave duh kreativnosti i umjetnosti u svakom svom kutku. U ovim živopisnim ulicama predstavljaju se, ali i neposredno pred publikom stvaraju, dizajneri i umjetnici.

Ulica Uska, kreativnost neograničena

Mnogima najdraža ulica na Špancirfestu ponovno će biti pozornica za brojne dizajnere, bilo one renomirane ili pak samozatajne kreativce koji tek osvajaju publiku. Svaki kutak Uske ulice, svaka vitrina, održava strast i trud kreativaca koji ju tijekom deset festivalskih dana u potpunosti ožive svojim radovima. Od odvažnih modnih kreacija koje prkose komercijalizaciji i uniformiranosti do unikatnog nakita i pažljivo izrađenih dekoracija, ovo je prilika da nabavite jedinstvene komade i podržite domaću dizajnersku scenu.

Ove godine različite oblike dizajna poput modnog, produkt i grafičkog dizajna predstavit će 30-ak izlagača. Neki od njih već su starosjedioci i možete ih pronaći na poznatom mjestu, a ima i onih koji će originalnost i inovativnost svojih proizvoda predstaviti po prvi put.

Jedan od njih je Boris Pleša, grafički dizajner koji inspiraciju za svoje plakate traži u pop kulturi, glazbi, filmu i književnosti. Među novitetima je i brend WallWare koji će se predstaviti svojim digitalno procesuiranim vintage slikama montiranim na ručno puhanom staklu i porculanu. Art+ journal izložit će luksuzne baršunaste rokovnike i ručno ilustrirane bilježnice koje proizvode u malim serijama, a TreWolo svoj najpopularniji proizvod, torbice napravljene od drva oraha, javora, šljiva i savskog hrasta.

Setovi za aromaterapiju SS23, inspirirani mediteranskim vjetrovima, proizvod su brenda Earth Wind Desire koji će također prvi put naći svoje mjesto u Kreativnici, baš kao i pamučna i prozračna odjeća i dodaci za djecu pod nazivom Le Pupe te modni dodaci za žene inspirirani etnologijom i folklorom, koji nastaju u sklopu brenda Ethnotina. Ovo je samo dio brendova koji će svojom estetikom i originalnošću osvojiti posjetitelje Kreativnice, a koji će izložene proizvode moći razgledati, ali i kupiti.

Vizualni dojam jedne od najšarmantnijih varaždinskih ulica upotpunit će šareni, cvjetni lusteri brenda Inivalu dreams koji će biti postavljeni duž ulice, a najviše će do izražaja doći kad padne mrak. Uz stvaralačku energiju, posebnu atmosferu Uskoj ulici dat će popratni program i chillanje uz glazbu po izboru DJ-a, svakodnevno od 18 do 22 sata, dok će za okrjepu biti zadužen On Wheels bar.

Paleta umjetnosti

U Umjetničkoj ulici predstavit će se 17 umjetnika izuzetnih umjetničkih osobnosti koji njeguju različite oblike umjetničkog izražavanja. Njihova djela krasit će prostor ove pomalo sakrivene ulice u povijesnoj jezgri, koja će ponovno postati vibrantni atelje na otvorenom. Njezini junaci stvarat će neposredno pred očima prolaznika, koji će iz prve ruke moći vidjeti sve procese nastajanja umjetničkih djela.

Svoje talente pokazat će studentice Akademije likovnih umjetnosti Lana Cvetko, Ema Bilaver i Sara Škrlec, koje će uživo slikati i crtati portrete. Pravo otkriće prošlogodišnjeg Špancirfesta, tajnovita slikarica hiperrealnih stilskih obilježja, Anita Kos, slikat će na velikom platnu. Kolektiv Bobin predstavit će novosti u svojim predmetima primijenjene umjetnosti u kojima spajaju grafiku i tekstil na šeširima, torbama i košuljama u okviru održive mode. Street art umjetnik Dela radit će grafite velikog formata u interakciji s publikom, a predstavit će se i Snježana Novotny sa svojim apstraktnim slikama u bogatom koloritu, baš u stilu festivalskih boja.

Kreativnica i Umjetnička ulica puno su više od samo izložbenog prostora, upoznajte ljude koji stoje iza brendova i umjetničkih djela, poslušajte njihove priče i doživite kreativnost koja ih pokreće.
Svi detalji programa 26. Špancirfesta su na www.spancirfest.com.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije