glasni pucanj

Najavljen zadnji glasni pucanj prije Špancirfesta, evo tko će povući uzicu topa

Za vrijeme Špancirfesta top će uzeti mali predah.

Ovu subotu, 17. kolovoza, Varaždinska građanska garda nastavlja sezonu smjene straže uz glasni pucanj iz varaždinskog topa ispred Starog grada. Nakon ove subote slijedi kratka pauza s izvođenjem glasnog pucnja zbog održavanja Špancirfesta, a sezona se nastavlja u rujnu. Purgari ovotjedni pucanj iz topa u podne posvećuju dr. sc. Damiru Poljaku, ravnatelju Opće bolnice Varaždin zbog iznimnih rezultata.

Damir Poljak je po zvanju magistar socijalne gerontologije, a u Općoj je bolnici Varaždin zaposlen od 1994. godine. Obnašao je više različitih dužnosti. Od 2017. do 2021. godine bio je zamjenik ravnatelja te je zatim obnašao dužnosti v.d. ravnatelja. Krajem 2021. godine postaje ravnatelj OB Varaždin. Autor je i suautor brojnih znanstvenih i stručnih radova te docent na Sveučilištu Sjever.

Opća bolnica Varaždin u trendu je s planiranim reformama zahvaljujući brojnim ulaganjima Varaždinske županije i Vlade RH u zdravstveni sustav Varaždinske županije. Ulaganjima se omogućava učinkovitija i kvalitetnija zdravstvena skrb za bolničke pacijente, poveća se fluktuacija pacijenata kroz dnevnu bolnicu i jednodnevnu kirurgiju što u konačnici dovodi do smanjenja lista čekanja i racionalizacije troškova same bolnice, odnosno povećava se isplativost i održivost zdravstvenog sustava u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, smanjuje se broj prijema na akutne bolničke odjele, kao i broj dana hospitalizacije, a liječenje se provodi najsuvremenijim metodama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije