NA RIJECI

Ribička priča Vladimira Zrne: ‘Ulovio sam ribu života!’

Borba s izvlačenjem amura trajala je 20 minuta, svjedoči Zrna. Evo kako je to izgledalo…

Vladimir Zrna tajnik je Športskog ribolovnog društva ‘Črnec’ iz Donjeg Hrašćana od samog osnivanja društva davne 1999. godine. Od samih se početaka natjecao za ŠRD, no položio je i ispit za suca, postao državni sudac te u 20 godina sudačke karijere sudio i na svjetskim prvenstvima. Za sebe kaže da se ribolovom bavi od svoje sedme godine, kada je s prijateljima pecao improviziranim štapovima kućne radinosti. I danas, u njegovoj 65. godini, ljubav prema ribolovu ne prestaje.

To najbolje dokazuje jučerašnja prava ribička priča, koju je ispričao za eMedjimurje. Naime, Vladimir je uz još par ribiča krenuo na Muru kod Zelengaja gdje su u hladovini drveća postavili štapove, natočili čašu hladnog pića i započeli druženje uz pečene kobasice.

Zovu ga riječni torpedo

“Nisam očekivao da ćemo nešto uhvatiti, iako smo četiri dana hranili na tome mjestu kuhanim kukuruzom. I kad smo vidjeli da se štap trese, pomislili smo da se radi o maloj ribi, no prevarili smo se. Borba s izvlačenjem je trajala 20 minuta. Vidio sam da se ulovio ogromni amur. Amur je borbena i mišićava riba, zovu ga i riječni torpedo. Izvadio sam ga van uz pomoć kolega. Imali smo što vidjeti! Amur je bio dug 80 centimetara, a težak 7,2 kilograma. Ulovio sam ribu života!”, ispričao je uzbuđeno Vladimir.

Roštilj za ribiče

Vladimir i njegovi kolege pecaju većinom na ribnjacima i mirnim vodama te vraćaju svu ulovljenu ribu natrag u vodu. No ovog amura, rekordera njegove duge karijere, pripremit će na roštilju i počastiti kolege ribiče iz društva.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije