Protiv alergija

Malo poznati trik za prozore pomaže u otklanjanju peludne groznice

Spriječite alergiju.

Vruće vrijeme ima mnogo prednosti, ali peludna groznica sigurno nije jedna od njih. Srećom, stručnjak za prozore, Danny Stalman, iz firme Plan-It Window otkrio je iznenađujuće rješenje za zaustavljanje kihanja i curenja nosa, piše The Sun, prenosi Net.hr.

“Svake godine osobe koje pate od peludne groznice suočavaju se sa stalnim borbama, posebno tijekom proljeća i ljeta. Istraživanja pokazuju da nanošenje tankog sloja vazelina na prozorske okvire i rubove može značajno ublažiti simptome peludne groznice”, objasnio je.

Peludna zrnca su poznata po tome što pronalaze put u zatvorene prostore čak i kroz najmanje prozorske pukotine. Stvaranjem barijere vazelinom, učinkovito hvatate pelud prije nego uđe u vaš dom, te ćete tako pružiti prijeko potrebno olakšanje osobama koje pate od alergija.

“Naš tim preporučuje ovaj jednostavan, ali učinkovit trik našim kupcima koji traže načine za borbu protiv peludne groznice”, otkrio je Danny.

Primjena vazelina djeluje kao preventivna mjera te osigurava unutarnje okruženje bez peludi.

“Iz prve ruke vidjeli smo pozitivan učinak korištenja vazelina na prozorima za ublažavanje simptoma peludne groznice. Ovo isplativo rješenje nudi vlasnicima domova praktičan način da uživaju u svježijem unutarnjem zraku tijekom sezone alergija”, rekao je Danny.

Kako biste spriječili ulazak peludi u vaš dom, Danny savjetuje da ne otvarate prozore rano ili sredinom jutra, jer tada cvijeće ispušta pelud, a navečer, kada se vrući zrak ohladi, nosi pelud sa sobom. Količina peludi vjerojatno će tada biti veća.

“Osigurajte da okviri prozora i pragovi budu bez plijesni i kondenzacije kako biste smanjili infiltraciju peludi u vaš dom”, upozorio je stručnjak.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije