Pjesnička večer

Impuls poezija 2024. na Španciru s brojnim i izuzetnim pjesnicima

Poezija i glazba su u neprekidnoj simbiozi u kojoj se emocije udvostručuju, a slike postaju bogatije. 

U petak, 23. kolovoza 2024. s početkom u 20:00 u atriju Franjevačkog samostana, s ulazom iz Uršulinske ul. 4 (u slučaju kiše u Franjevačkoj crkvi, crkvi Sv. Ivana Krstitelja) održat će se još jedna večer poezije i glazbe s izuzetnim pjesnicima, posebnim gostima.

Nakon španciranja ulicama baroknog bisera, Varaždina, zaustavite se i uživajte u riječima pjesnikinje Kim Yi-deum, Južna Koreja i pjesnika Vinka Möderndorfera,  Slovenija, te pjesnikinje Zvjezdane Čagalj, Hrvatska. Oni će vas, svojim bogatim i nadasve emotivnim pjesničkim slikama, povesti u svijet poezije. Njima će se kraćim predstavljanjem pridružiti i pjesnici Višnja Modrić iz Obrovca, Tatjana Kadoić Grmuša iz Zagreba, Željko Grmuša iz Zagreba i Zlata Bogović iz Varaždina.

Vinko Möderndorfer (1958, Slovenija), režiser, scenarist, dramaturg, pisac, pjesnik i esejist, jedan je od najplodnijih svestranih slovenskih stvaralaca.   Njegova književna djela su dio brojnih slovenskih i stranih antologija, više djela mu je prevedeno u strane jezike i uprizoreno na brojnim slovenskim i stranim kazališnim daskama te radio stanicama.   Usporedno s kazališnim režijama radi kao filmski, televizijski i radijski režiser.   Za stvaralaštvo u kulturi, na području literature, dramatike, kazališta, televizije i radija primio je više od pedeset nagrada i nominacija. 

Kim Yi-deum (1969, Južna Koreja) je višekratno nagrađivana pjesnikinja, prozaista i esejista.  Objavila je nekoliko pjesničkih zbirki . Njen je rad bio uključen u dramu »Metamorfoze« (2014) i film »Po školi« (2015). Brojne njene knjige prevedene su na engleski jezik, knjiga  ”Histerija” je prva knjiga prevedena iz azijskog jezika koja je primila američku nacionalnu nagradu za prevod, i prva knjiga koja je ikada primila takvu nacionalnu prevodilačku nagradu kao i nagradu Lucien Stryk.

Zvjezdana Čagalj, višestruko nagrađivana književnica, profesorica i dramska pedagoginja, dobitnica niza nagrada i u kulturnom i profesionalnom djelovanju, predložena dva puta za Splitski cvit, dva puta proglašena volonterkom godine, a kruna svega je Nagrada za životno djelo “Ivan Filipović”.

Glazbena gošća: Mia Frangeš, dipl. med. sestra, Zvučna alkemičarka, Bownov terapeut. Za harmoniju tijela, duše i duha svira gong, tibetanske i kristalne posude, kristalnu liru i druge instrumente.

Poezija i glazba su u neprekidnoj simbiozi u kojoj se emocije udvostručuju, a slike postaju bogatije. 

Zaustavite sat, budite poezija u glazbi i glazba u poeziji, poručuju vam organizatori i voditelji: Edita Kutnjak Zlatar, Ljubica Ribić i Milan Novak.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije