superstar

Upoznajte harmonikaša Leona Grda iz Ivanca: ‘Presudnu ulogu imao je djed’

Mladi Ivančanin okušat će se u showu Superstar. Sretno!

Mladi Leon Grd iz Ivanca glazbu vidi kao način života. Njegova najveća strast, posao i ljubav prate ga čitavog života, a njegov talent uskoro će upoznati i cijela Hrvatska. Leon stiže u ‘Superstar’ gdje će pokazati sve svoje vještine na harmonici.

Ljubav prema tom instrumentu datira od djetinjstva, priča Leon, a duguje je svom djedu.

“Presudnu ulogu u odabiru harmonike imao je djed koji je poznavao mnoge pjevače narodne glazbe. Slušajući narodnu glazbu posebno sam zapazio harmoniku, koja se u svakoj pjesmi ponajviše isticala. Kod upisa u glazbenu školu velika podrška su mi bili krsni kumovi koji su mi kupili prvu harmoniku”, priča Leon o svojim počecima.

Svega mu je 20 godina, no ovaj mladić iz Ivanca glazbom se bavi od ranog djetinjstva. Kao dječak, volio je imitirati poznate pjevače s domaće estrade, a posebno ga se dojmila i prva sezona ‘Superstara’.

“Pratio sam prvu sezonu, a upravo gledajući je odlučio sam se prijaviti. Motivirali su me kandidati koji su bili kantautori, kao i ja. Motivacija mi je bila taj njihov rad, kao i želja da moje autorske pjesme čuje što širi krug ljudi”, iskren je Grd.

Njegovi bližnji – roditelji i djevojka već su upoznati s njegovim talentom i velika su mu podrška na putu prema ostvarenju ciljeva. Usto, prilike ga imaju čuti i ljudi kojima svira i pjeva na zabavama.

“Bavim se i pisanjem tekstova, glazbe i aranžmana te snimanjem i ostalom audio produkcijom. Pored toga, bavim se programiranjem i stvaranjem zvukova za korištenje u klavijaturama i studiju. Velika ljubav mi je i sakupljanje starih gramofonskih ploča i kazeta te raritetnih primjeraka klavijatura koje sam popravljam i programiram”, otkriva talentirani mladić.

Život bez glazbe bio bi mu nezamisliv te mu je želja i ambicija potpuno se posvetiti poslu te izgraditi svoj prepoznatljiv glazbeni stil. Na sjajnom je putu, kaže.

“Harmonika nikad nije bila popularnija među mladima nego što je danas, a iskustveno znam da bez harmonike nema dobre fešte. Imam velik broj upita za nastupe, nažalost ne mogu svima izaći u susret te mnoge nastupe ne mogu i ne stignem odraditi”, zaključuje Leon.

Oduševljenje glazbenim svijetom nosi od djetinjstva, a članove žirija ‘Superstara’ iznimno cijeni. Posebno se, kaže, divi glazbenom senzibilitetu Tončija Huljića.

“Sve članove žirija poštujem i cijenim njihovo stručno mišljenje, ali najviše Tončija jer mi se najviše sviđa taj glazbeni smjer i njegova velika karijera”, za kraj je otkrio harmonikaš iz Ivanca.

‘Superstar’ i ove godine donosi talentiranim natjecateljima priliku da osvoje nagradu od 50 tisuća eura te ostvare svoje glazbene snove. Kome će prijava na ‘Superstar’ promijeniti život, doznat ćemo već ove jeseni – ‘Superstar’ će na RTL donijeti najraskošniju televizijsku zabavu!

Preporučeno
Najnovije