Grad Ivanec

U Salinovcu i Margečanu uređuju se dva nova cikloturistička punkta

A uskoro će i nove panoramske karte na Rapikovcu i na vrhu Ivanščice.

Nakon što je otvoren cikloturistički punkt u Kukuljevićevoj ulici u Ivancu, kod ulaza u gradski park, a nakon toga još jedan kod Žganog vina na Ivančici (gdje je podignuta i nadstrešnica za bicikliste i planinare), Turistička zajednica Grada Ivanca nastavlja s uređivanjem novih punktova.

Trenutačno se uređuju dva nova – u Salinovcu, na javnoj površini preko puta stare škole, te kod vodenice u Margečanu. Na obje lokacije je zemljište isplanirano, položeni su rubnjaci, izbetonirana podloga i postavljeni tlakavci, a idućih danaslijedi postavljanje opreme.

– I ovi punktovi bit će opremljeni solarnim stupom s LED rasvjetom i USB priključkom te osnovnom opremom za popravak bicikala. Bit će postavljene i klupe, rampe za bicikle i interpretacijske table s nizom servisnih informacija za sve turiste. U Salinovcu će biti podignuta i nadstrešnica za bicikliste, dok će u Margečanu za predah biciklistima služiti nadstrešnica kod vodenice – ističe predsjednik Turističke zajednice Boris Jagetić Daraboš.

Radove obavlja Ivkom d.d. Ivanec, a financiraju se iz bespovratnih sredstava koje je TZ Ivanec ostvario uspješnom prijavom na javni poziv HTZ-a za financiranje projekata iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent te uz sufinanciranje Grada Ivanca i iz vlastitih sredstava TZ.

– Grad Ivanec jedina je sredina na području cijele Varaždinske županije i šire koja na ovako temeljit i moderan način uređuje prihvatnu infrastrukturu za ovu kategoriju turista – ističe B. Jagetić Daraboš te naglašava te naglašava da se uređenje novih ciklo punktova planira i na vrhu Ivančice, kod etno kuće Bedenec i kod hotela Orion na Horvatskom.

Uskoro će Turistička zajednica sve planinare i turiste obradovati novim sadržajima – u tijeku su pripreme za postavljanje panoramskih karti na Rapikovcu i na vrhu Ivančice.

Uz atraktivnu image brošuru Ivanca koja je iz tiska izašla proteklih dana, a koja je svima zainteresiranim dostupna u Centru za posjetitelje Ivanec, sve spomenuto vrijedan je doprinos daljnjoj prezentaciji svih ivanečkih posebnosti i atrakcija te rastu prepoznatljivosti brenda Ivanca kao Planinarskog grada.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije