Moda i stil

I dame u povijesnim haljinama šetat će Špancirfestom

Uz šetnje gradom u prostorima i ispred prostora udruge u Školskoj ulici bit će postavljena izložba umjetničkih djela nastalih na 1. i 2. likovnoj koloniji Varaždinski Purgar.

Bliži se deset dana najljepših događanja u našem gradu, pa se tako i Dame u povijesnim haljinama spremaju za španciranje Varaždinom. Naše će sugrađanke, sugrađani kao i sve gošće i gosti Varaždina imati priliku upoznati i družiti se s:

Terezom Koterba, Kristinom Polansky, Rozalijom Petrović, Julijanom Hoertig, Jelisavom Prasnički, Sidonijom Jagić, Julijom Leitner, Vilmom Gregl, Vincencijom Prašnikar, Karolinom Jaccomini, Slavom Antolek Orešek, Anom Haller, Irmom Maixner, Josipom Steinkuš, Anom Gollob, Zorom Magdić, Gabrijelom Bahovec, Olgom Barbot, Amalijom Štifler Kleinberger, ali i Sidonijom Rubido i Natalijom Pečornik, novim ulogama žena koje su obilježile varaždinsku povijest, a koje se predstavljaju javnosti upravo na Špancirfestu.

Uz šetnje gradom u prostorima i ispred prostora udruge u Školskoj ulici bit će postavljena izložba umjetničkih djela nastalih na 1. i 2. likovnoj koloniji Varaždinski Purgar. To će biti prilika za posjetitelje da se priključe humanitarnom  projektu Varaždinske građanske garde i Dama u povijesnim haljinama, kojim se kroz otkup umjetničkih djela uz donacije, osiguravaju sredstva za nabavku i postavljanje igrala za djecu s invaliditetom na dječjim igralištima u gradu Varaždinu. Do sad su kroz ovaj projekt, unatrag dvije godine postavljena 3 igrala.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije