OPĆINA MARUŠEVEC

Velik broj vjernika proslavio blagdan svetog Roka u Druškovcu

Vjerska događanja bila su popraćena zabavom uz glazbene sastave.

Usprkos visokim temperaturama te užurbanoj svakodnevici, stresnom i dinamičnom načinu života, velik broj vjernika molitvom i pjesmom i ove je godine tradicionalno u Druškovcu slavio blagdan svetog Roka, zagovornika bolesnika i zaštitnika od kuge i kolere.

Obilježavanje svetog Roka u Druškovcu krenulo je trodnevnim duhovnim pripremama u večernjim satima od utorka 13. kolovoza, dok je u petak 16. kolovoza proslava započela jutarnjom svetom misom na otvorenom pokraj kapele.

Središnje misno slavlje u 11 sati predslavio je preč. Ivica Cujzek, župnik župe svetih Fabijana i Sebastijana u Varaždinu, dekan Zapadnovaraždinskog dekanata te predstojnik Ureda za pastoral duhovnih zvanja i ministranata, a u slavlju su sudjelovali i Ženska vokalna skupina svetog Jurja iz Maruševca te Zbor odraslih i pjevači iz Druškovca.

Prigodni program pucanja iz kubura nakon svete mise i ove su godine izveli članice i članovi Kuburaške udruge Maruševec – KUM.

– Blagdan svetog Roka i proštenje ovdje u Druškovcu tradicionalno je za drugu polovicu godine za ovaj kraj naše županije. Potvrđuje to velik broj vjernika koji posljednjih dana ovdje hodočaste, kao i danas na samu svetkovinu svetog Roka. Proslave svetaca odnosno proštenja u Hrvatskoj su od posebne važnosti zbog svoje religijske, kulturne i društvene uloge zato na području Općine Maruševec uz Rokovo slavimo i Jurjevo u travnju, Presveto trojstvo u svibnju i Čiselsku nedelu u listopadu – rekao je načelnik Klapša koji je zajedno s općinskim vijećnicima prisustvovao proslavi.

Popularno „Rokovo“ se uz tradicionalno proštenje nastavilo kroz poslijepodnevne sate glazbenim programom Apollo banda na igralištu Područne škole Druškovec i Ivanečkim bećarima u šumi pokraj groblja, dok je okupljene uoči blagdana zabavljala grupa Kumovi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije