Grad Ivanec

FOTO Velik odaziv 41. akciji Kretanjem do zdravlja – na vrhu Ivanščice stotine planinara i izletnika

Polazak je bio u jutarnjim satima na Žganom vinu.

Više od 500 planinara, rekreativaca i izletnika, od kojih je 300-injak upisano u službenu evidenciju na kontrolnim točkama, uključilo se u akciju Kretanjem do zdravlja, koju je u nedjelju, 18. kolovoza, 41. put organizirao HPD Ivančica u suradnji s Društvom Maska i DSR-om Lančić-Knapić te uz potporu Turističke zajednice i Grada Ivanca. Manifestaciji je nazočila i direktorica Turističke zajednice Ivanec Jelena Županić.

Polazak je bio u jutarnjim satima na Žganom vinu, a do vrha se išlo preko Mrzljaka, Grobeka i Černih mlaka, gdje su, već tradicionalno, izletnike dočekivale coprnice. I ove godine uprizorile su ih članice Društva prijatelja starih običaja Maska Ivanec.

Na vrhu su održana zabavna rekreacijska natjecanja na visećoj kuglani, skoku s mjesta, pikadu i u potezanju užetom. Natjecalo se 207 sudionika, a naročito veseli uključivanje velikog broja djece i mladih. Ukupni pobjednik je ekipa Lančić-Knapić, koja je u trajno vlasništvo pripao prijelazni pehar; drugi je DSR Salinovec, a treći HPD Ivančica.

– Posebno nas veseli što su se, uz sudionike iz Ivanca, Salinovca, Lančić-Knapića, Prigorca, Lepoglave i drugih mjesta, pohodu pridružili i planinari iz Belca, Murskog Središća, Lendave, Varaždina, Ludbrega i drugih mjesta. Posjet je bio odličan i zaista smo zadovoljni uspjehom akcije – poručio je predsjednik HPD-a Borislav Kušen.

Dobrom štimungu pridonijela je i tradicionalna planinarska gastronomska ponuda. Ovime je ova dugovječna akcija HPD-a Ivančica na najbolji način zakoračila u svoje peto desetljeće.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije