Grad Ivanec

U subotu će se u Žarovnici održati 19. memorijalni malonogometni turnir u znak sjećanja na poginule branitelje

Posvećen je braniteljima Stjepanu Vusiću, Tomi Jamboru i Josipu Kapustiću.

U subotu, 24. kolovoza, održat će se tradicionalni malonogometni turnir u znak sjećanja na poginule vukovarske branitelje Stjepana Vusića, Tomu Jambora i Josipa Kapustića, pripadnike Zasebne postrojbe PU varaždinske, koja je herojski branila Vukovar od 11. rujna do 20. studenog 1991.

Pokrovitelji memorijala su gradovi Ivanec i Lepoglava, koji ga podupiru od samog početka njegova održavanja prije 19 godina, te Ministarstvo hrvatskih branitelja.

U skladu s praksom da se turnir svake godine naizmjenično otvara u Jerovcu i u Žarovnici, ove će godine domaćin turnira biti Žarovnica, gdje će svečanost otvaranja početi u 17.15 sati.

Nakon prigodnih obraćanja domaćina, gostiju te predstavnika pokrovitelja i organizatora, program se nastavlja dječjom nogometnom utakmicom te utakmicama seniora, dok će proglašenje pobjednika biti u kasnijim satima iste večeri.

Turnir organiziraju UDVDR – Ogranak Ivanec i HVIDR-a Ivanec u suradnji s DSR-om Žarovnica. Počast poginulima bit će odana i na njihovim posljednjim počivalištima na groblju u Kamenici te kod spomen obilježja u tom mjestu, a u župnoj crkvi će za njih biti služena misa zadušnica.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije