Grad Ivanec

Održani 16. stažnjevečki susreti, pobjeda otišla ekipi Otoka ljubavi

Stare seoske igre i neka dodatna natjecanja zabavila su publiku, ali i natjecatelje.

Ekipa Otoka ljubavi pobjednica je 16. stažnjevečkih susreta koji su u subotu, 24. kolovoza, u organizaciji UŠR Stažnjevec održani na mjesnom igralištu Vinski potok. Druga je ekipa Centra, treća Na malenom brijegu, a četvrta je bila gostujuća Lepoglavska Ves.

Nakon natjecanja u desetak disciplina sastavljenih od starih seoskih igara (potezanje užetom, skakanje u vreći, bacanje potkove, skok s mjesta i sl.) i raznih šašavih natjecanja u stažnjevečkoj alki, ispijanju piva i gemišta, u nošenju jajeta u žlici te u mokrim disciplinama, pobjednike je u ranim večernjim satima proglasio Nikola Sedlar, tajnik UŠR-a. Svim natjecateljima i volonterima UŠR-a na angažmanu je zahvalio predsjednik udruge Denis Šimek.

U ime Grada Ivanca, koji ove susrete novčano i logistički podupire od samoga početka, voditeljima ekipa pehare je uručio Marko Friščić, zamjenik gradonačelnika, te svim ekipama uputio čestitke na sudjelovanju i rezultatima. Osvrnuo se pritom i na postojeći objekt na Vinskom potoku, koji će Grad rekonstruirati i dograditi.

– Zgrada se projektira, a dovršetak izrade projekata očekujemo do kraja ove godine, kako bismo iduće godine krenuli u realizaciju. Očekujem stoga da će se Stažnjevečki susreti 2025. održati pokraj gradilišta budućeg Sportskog centra Vinski potok – naglasio je Friščić.

 Dogradit će se 100-ak četvornih metara novog prostora te urediti kuhinja, sanitarni čvorovi i spremište sportskih rekvizita. Time će se omogućiti bolji standard održavanja sportsko-rekreacijskih manifestacija na ovome igralištu, koje je jedno od najljepših na gradskom području. Kako bi stvorio preduvjete za dogradnju, Grad je objekt na Vinskom potoku legalizirao te ga opremio priključcima struje i vode.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije