Liga nacija

Dalić otkrio formaciju za Poljsku i poručio: ‘Ne postoji nitko bolji od Perišića’

Danas se igra bitan susret u Ligi nacija, a Dalić ne može računati na bolesnog Kramarića.

Hrvatska se nakon poraza na gostovanju kod Portugala 2-1, na otvaranju nove sezone Lige nacija, okreće drugoj utakmici skupine. U Osijek u nedjelju stiže Poljska. Susret počinje u 20:45 sati.

Susret je najavio izbornik Zlatko Dalić.

– Ne možeš biti sretan kada izgubiš, ali razvoj utakmice nakon 0-2 od Portugala nas ohrabruje. Veći dio utakmice bili smo i bolji. Bilo je stvarno dobrih stvari. Izgubili smo noć nakon Portugala zbog putovanja i nadam se da ćemo se uspjeti odmoriti. Plan je bio igrati jedan sistem igre u Portugalu, a u Osijeku se vratiti na staru obranu, ali ovo s trojicom u obrani se mora jako dobro uigravati pa sam sada bliži ideji da nastavimo kao u Portugalu. Međutim, vidjet ćemo još s igračima kako se osjećaju pa tek onda donijeti konačnu odluku – kazao je Dalić.

Reprezentaciju u Osijeku ne prati dobar niz.

– Pritisak je uvijek i želja za pobjedom, Poljska je puna samopouzdanja i motiva, ali imamo ih i mi, zadnje tri utakmice u Osijeku nismo pobijedili pa da napokon razveselimo navijače ovdje pobjedom i dobrom igrom, a i nama bi tri boda dala samopouzdanje i motiv za dalje. Pritisak je velik, kao i uvijek, kao svaka utakmica, da pobijedimo. Vrijeme je da taj niz bez pobjede u Osijeku prekinemo – ističe Dalić.

Za kraj je izbornik rekao i riječ-dvije o Ivanu Perišiću.

– Perišić jako dobro radi i trenira maksimalno. Iznenadilo me koliko je na treningu dobar, moćan, spreman, brz, dobro se vratio nakon svega što je bilo i u boljem je stanju nego što sam očekivao. Htjeli smo da igra na lijevoj strani, ali taman kad je ulazio, Jakić se ozlijedio pa sam ga stavio desno. Stalno su dvojbe i polemike što smo ga zvali, ali ne vidim boljega u Hrvatskoj, ja ga ne vidim! Nađite boljeg, bržeg i kvalitetnijeg na lijevoj strani od Perišića. Ja ne vidim takvog – poručio je Dalić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije