4. kolo 3. NL sjever

Varteksovci uvjerljivo slavili u Predavcu, incident na kraju utakmice

U posljednjim trenucima utakmice zakuhalo se na tribini, a sve su započeli domaći navijači, očito nezadovoljni rezultatom.

Nogometaši Varteksa iz Predavca se vraćaju sa sva tri boda, nakon na kraju uvjerljive pobjede nad Dinamom, a sva tri gola pala su u drugom poluvremenu.

Bumbari su na gostovanje u Predavcu krenuli odlučno, sa željom da pokažu da je poraz u Grubišnom Polju bio tek slučajnost. Varteks je bio dominantnija ekipa u cijelom prvoluvremenu, a najbliže pogotku bili su na samom kraju prvog dijela utakmice.

Prvo prijeti Hrženjak, u 41. minuti, nakon proigravanja Glavice, ali domaći vrata Holiček odlično brani, i izbija u korner. Nedugo nakon Hrženjaka, prijeti i Katanec, ali ponovno domaći vratar prijeti. Bilo je neugodno po domaće i nakon kornera, kada centaršut Romarija Matove mladi vratar Dinama vadi ispod prečke.

U nastavak domaćin kreće nešto bolje, a najviše je prijetio Pejo Kuprešak, koji je najbliže golu bio u 55. minuti, ali Banfić izlazi kao pobjednih u duelu.

Varteks ipak stiže prvi u vodstvo. Strijelac je raspoloženi Matija Kanceljak, koji posprema loptu u mrežu, nakon akcije Havojića i Kukeca. Mogao je ‘Kanc’ minutu kasnije i udvodstručili prednost, ali vratar je prizemni udarac, nakon lijepe akcije obranio.

Gosti su imali još jednu prigodu u 70. minuti, ali Banfić još jednom reagira odlično, kada je u prigodi Baranašić.

Rezultatsko olakšanje za Varteks stiže u 73. minuti, kada Glavica sjajno pronalazi Renana u naletu, a Brazilac Renan matira vratara domaćina, za veliko slavlje na dijelu tribina gdje su bili navijači Varteksa.

Svaku dilemu oko pobjednika susreta otklanja svojim drugim golom Matija Kanceljak, odličnim udarcem nakon sjajne duge lopte, za konačnih 0:3.

– Zasluženo smo pobijedili, kontrolirali smo 90 posto utakmice, nismo dozvolili domaćinu da pomisli da može napraviti nešto više. Čestitam mojim dečkima na vrhunskom pristupu, bili su na nivou, u svim segmentima, taktika, profesionalizam, i to nije moglo nikako drugačije završiti, nego u kontroliranoj utakmici – istaknuo je nakon utakmice trener Varteksa Dražen Besek.

U posljednjim trenucima utakmice zakuhalo se na tribini. Dio domaćih navijača, krenuo je u obračun s navijačima gostiju, od kojih su mnogi bili i u pratnji male djece! Potpuno nepotrebno, i za svaku osudu. Huliganizmu nije mjesto na sportskim terenima.

U sljedećem kolu Bumbari će ugostiti Slatinu, a nakon toga, 18. rujna slijedi kup ogled s Osijekom.

Dinamo Predavac – Varteks 0:3 (0:0)

Predavac. Igralište Brana. Gledatelja: 200. Glavni sudac: Tomislav Hlevnjak (Herešin), pomoćni suci: Marko Gašparić (Virovitica), Saša Ličinić (Orahovica).

Strijelci: 0:1 Kanceljak (58), 0:2 Renan (73), 0:3 Kanceljak (85).

Dinamo – Holiček, Fijić (od 63. Baranašić), Regvar, Kuprešak, Legčević, Grgić (od 67. Pašalija), Vrbanić, Bačić, Prskalo, Vujašković (od 73. Varat), Antić. Trener: Krešimir Ganjto.

Varteks – Banfić, Mihalinec, Ptiček, Katanec, Matova, Kukec, Havojić (od 84. Možanić), Hrženjak (od 61. Renan). Trener: Dražen Besek.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije