OPĆINA PETRIJANEC

U Osnovnu školu Petrijanec upisana 53 prvašića

Dobrodošlicu učenicima poželjeli su ravnateljica Valerija Paljak i načelnik Općine Željko Posavec.

Kišu i tmurne oblake danas su u našoj Osnovnoj školi Petrijanec rastjerali vedrina, dječji smijeh i veselje prvašića koji su prvi put sjeli u školske klupe. Zahvaljujući pjesmi, plesu, recitaciji i veselju četvrtaša koji su ih veselo dočekali, ovaj će dan zauvijek pamtiti.

Dobrodošlicu su im poželjeli ravnateljica Valerija Paljak i načelnik Općine Željko Posavec, a putokaz obrazovanja i čvrst oslonac pružiti će im njihove nove učiteljice koje su ih radosno prigrlile.

Za sve učenike, njih ukupno 470, Općina Petrijanec je osigurala bilježnice, pisanke i kajdanke, likovne mape, geometrijski pribor ( dva trokuta, ravnalo, kutomjer i šestar), olovke i gumice.

– Obrazovanje mladih je od izuzetne važnosti stoga nastavljamo u pravcu ulaganja u mlade. Na području naše Općine velika su infrastrukturna ulaganja u predškolski i školski prostor. Općina je i ove godine osigurala bilježnice, kajdanke i geometrijski pribor a nastavlja i ove godine s provođenje programa produženog boravka. Svim učenicima želim puno uspjeha u novoj školskoj godini, učiteljima, stručnim suradnicima i djelatnicima škole da stvaraju pozitivno okruženje u školskoj ustanovi a roditeljima strpljenje i vjeru u svoje klince – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec

Nastavlja se i sa produženim boravkom koji se održava od 2017. godine. Programom produženog boravka učenicima se omogućava redovito pisanje domaće zadaće, ponavljanje i uvježbavanje gradiva u toku nastavnog dana od 11:30 sati do 16:30 sati. Kroz rad produženog boravka povezuje se rad, igra i učenje čime se omogućava djetetu život ispunjen različitim sadržajima koji će povoljno utjecati na razvoj njegove/njezine cjelokupne osobnosti te individualnih i jedinstvenih potencijala, omogućiti razvoj djeteta kao socijalnog bića – tijekom cjelodnevnog boravka u školi, tj. razrednom odjelu, uz stalnu prisutnost socijalne interakcije što omogućuje razvoj i unapređenje socijalnih vještina djeteta; pripremiti dijete za daljnje obrazovanje i cjeloživotno učenje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije