OPĆINA TRNOVEC BARTOLOVEČKI

Načelnica Vitković prvi dan škole posjetila učenike i uručila im prigodne darove

Za školske bilježnice ili školski pribor Općina je osigurala 40 eura po učeniku, rekla je načelnica.

Krenula je nova školska godina, a prvi dan nastave u osnovnim školama Trnovec i Šemovec protekao je u uzbudljivom tonu. Dobrodošlicu je učenicima poželjela i načelnica Općine Trnovec Bartolovečki, Verica Vitković, koja im je tom prilikom uručila i prigodne poklone. Načelnica Vitković svim je učenicima čestitala prvi dan škole s nadom da će im ona biti uspješna.

– Vjerujem da je pred vama još jedna uzbudljiva školska godina za koju se nadam da će vam biti uspješna. Neki od vas danas po prvi puta sjedaju u školske klupe, a nekima je ovo zadnja godina prije odlaska u neke nove avanture. Želim vam sretnu školsku godinu ispunjenu znanjem i prijateljstvima i da svoje roditelje i učitelje učinite ponosnima – poručila je učenicima načelnica Vitković.

Ujedno se osvrnula i na značajna sredstva koje Općina kontinuirano ulaže u obrazovanje mladih.

– U školama na području općine organiziran je produženi boravak za naše učenike. Općina je na sebe preuzela financiranje plaća i svih materijalnih prava za pet učiteljica u produženom dnevnom boravku – rekla je načelnik Vitković te dodala kako Općina sufinancira i nabavu školskih bilježnica.

– Općinsko Vijeće je još u lipnju donijelo odluku o financiranju nabave školskih bilježnica ili školskog pribora učenicima polaznicima naših škola i to u visini od 40 eura po učenika. Smatramo da je to nešto najmanje što možemo učiniti za naše đake prvake – kazala je načelnica.

Svim osnovnoškolcima, a posebice onima koji su po prvi puta sjeli u školske klupe, puno sreće i uspjeha zaželjele su i ravnateljica OŠ Trnovec, Radmila Sačić, te ravnateljica OŠ Šemovec Marina Hižak.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije