OPĆINA PETRIJANEC

Nogometno igralište, atletska staza, streetworkout: Ovako će izgledati Sportski centar u Majerju

Potpisan je ugovor za izgradnju sportskog centra vrijedan više od 358 tisuća eura.

Na lokaciji budućeg Sportskog centra u Majerju kod nogometnog igrališta NK Majerje u petak, 6. rujna 2024. godine svečano je potpisan ugovor za izgradnju istog vrijedan više od 358 tisuća eura.

Kako je tom prilikom naglasio načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec sportski centar objedinit će sve mlađe kategorije koje se bave sportom.

– Izgradit će se nova atletska staza unutar koje će biti street workout košarka, streetworkout park te odbojka na pjesku. Ovo je prvi ovakav sportski centar u Varaždinskoj županiji koji će se dodijeliti učenicima osnovne škole te nogometnim klubovima gdje će svi oni objedinjeno provoditi svoje vrijeme i sportske aktivnosti. Uz to, bit će otvoren i za sve rekreativne koji se žele baviti sportom. Radovi su financirani iz Ministarstva turizma i sporta sa 210 tisuća eura – kazao je Posavec dodavši kako je rok za provođenje projekta do kraja godine, a u sklopu istog obnovit će se i prostorije kluba NK Majerje.

Igralište po FIFA-inim standardima

Predstavnik tvrtke Vodogradnja, koja izvodi radove, Mario Lacković, spomenuo je još nekoliko sadržaja koje će budući sportski centar imati.

– Igradit ćemo igralište sa umjetnom travom veličine 2400 kvadrata prema FIFA-inim standardima uz spomenuto odbojkaško i košarkašto igralište, atletsku stazu te streetworkout. Atletska staza i košarkaško igralište imat će nosivi stol asfalta, a na to dolazi guma u debljini od 14 milimetara. Možemo se jedino nadati da nas vrijeme posluži da se rokovi ne odgode i projekt se dovrši u dogovoreno vrijeme – rekao je.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije