DVOR TRAKOŠĆAN

Međunarodni dan brkova i brada proslavljen u Trakošćanu

Jedan od glavnih dijelova programa bila je potraga za najboljim brkom u stalnom postavu muzeja

U subotu, 7. rujna, dvorac Trakošćan bio je domaćin nezaboravne proslave Međunarodnog dana brkova i brada koja je privukla brojne posjetitelje.

Dan je započeo uz zanimljivo druženje pod nazivom “O brku i bradi u Bricinom stolcu” koje je vodio poznati čakovečki “Brico”. Posjetitelji su imali priliku urediti svoju bradu te saznati nešto više o tradiciji brijanja i njegovanja brkova kroz povijest. Za najmlađe se održavao facepainting, a ljubitelji priča uživali su u pričaonicama s Lovrom Brlobušem.

Jedan od glavnih dijelova programa bila je potraga za najboljim brkom u stalnom postavu muzeja. Ova interaktivna aktivnost pružila je priliku posjetiteljima da istraže muzej na drugačiji način.

S posebnim uzbuđenjem iščekivao se izbor za Najbrk gdje su natjecatelji ponosno predstavili svoje brkove, a oni najbolji osvojili i nagrade.

Nastupio je i popularni Jurica Vugrek koji je svojim koncertom oduševio publiku, a posjetitelji su imali priliku uživati i u degustaciji craft piva “Fejst domače” pivovare. U sklopu događanja prisustvovao je i OPG Kuća magične trave s bogatom ponudom svojih proizvoda te Cro Eventpro koji je osigurao nezaboravan photopoint.

Za ljubitelje glazbe, Kavaliri i Općina Bednja organizirali su glazbenu radionicu koja je dodatno obogatila cijeli događaj.

Cijeli dan u Trakošćanu protekao je u veselom duhu, a proslava Međunarodnog dana brkova i brada spojila je tradiciju, umjetnost i zabavu, pruživši posjetiteljima nezaboravan doživljaj.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije