HRVATSKI NOGOMETNI KUP, 1/16 FINALA

POVIJESNI USPJEH Bednja u osmini finala Kupa!

Pogocima Kuljija, Puškadije i Mateusa za 3:0 protiv Belišća i povijesni uspjeh kluba iz Beletinca.

Nogometni klub Bednja iz Beletinca ostvarila je povijesni uspjeh, izborivši osminu finala Hrvatskog nogometnoga kupa! Nakon 2:0 u pretkolu protiv riječkog Orijenta, Bednja je s još uvjerljivijih 3:0 pobijedila također više rangirano Belišće!

Praktički cijelu utakmicu dečki iz Beletinca bili su bolja momčad, a da su i sposobni za novo iznenađenje nagovijestili su pogotkom ponajboljeg igrača Kuljija u 34. minuti utakmice.

Već na startu nastavka, u 48. minuti Valerio Puškadija je glavom sjajno pospremio centaršut zdesna u donji lijevi kut vratara gostiju, za delirij 300-tinjak okupljenih navijača. Na žalost, pri doskoku je kod tog pogotka Puškadiji stradao gležanj pa ga je zamijenio Leon Bosilj, a upravo je ovaj igrač samo devet minuta kasnije umalo zabio i treći put – na centaršut kapetana Hojskog pogodio je stativu.

Gostiju nigdje do 63. minute, tek tada prva prava njihova prilika; Mateus je vraćao prekratko u pozadinu, gostujuća desetka se sjurila prema golu Bednje, ali mlaki udarac domaći je vratar lako zaustavio.

Kad je u 69. minuti igrač Belišća Šinko dobio drugi žuti i isključujući crveni karton, fešta gotovo da je mogla i početi. Gosti su još samo jednom zaprijetili, dobrim udarcem s 20 metara kojeg je Bednjin vratar izvukao, a u 82. minuti zabila je Bednja treći put, Ante Kulji je zabio na sjajno proigravanja Hojskog, ali označeno je zaleđe.

I onda, u 1. minuti sudačke nadoknade kapetan Hojski je još jednom ubacio, sada s lijeve strane, a Brazilac Mateus zabio za velikih Bednja – Belišće 3:0!

– Iskreno, očekivao sam ovakvu utakmicu, osjećao sam da možemo do ovog ogromnog uspjeha, vjerovao sam u svoje suigrače i samog sebe – rekao je nakon utakmice Bednjin kapetan Saša Hojski, igrač koji je doživio puno velikih uspjeha i na prvoligaškoj i na inozemnoj sceni, pa ipak će mu ova pobjeda biti među najdražima. – Pa da, jer nakon puno godina vratio sam se kući, tu sam blizu i doma, odavdje mi je i žena, biti dio ovako velikog uspjeha poseban je gušt!

Beletinec slavi, povijest je ispisana, noć će biti duga. Ostaje slatko iščekivanje, tko će od velikih biti s druge strane u osmini finala borbe za Sunce, umjetnika “s druge strane brega”, Ivana Rabuzina.

– Ovo je potvrda našeg dugogodišnjeg rada – rekao je nakon utakmice trener Bednje Andrija Balajić. Cijelu njegovu izjavu poslušajte u videu u nastavku.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije