NK Varteks

Varteks rutinski svladao Slatinu: ‘Hvala navijačima koji su došli u ovolikom broju’

Sad je na redu Osijek.


U petom kolu 3. NL Sjever Varteks je kao domaćin igrao u Nedelišću. Varteks je od prve minute krenuo puno bolje i agresivnije, po kišom natopljenom terenu, a nakon prvih par pokušaja, rano stižu u vodstvo.

Igrala se 18. minuta, a iz već četvrtog kornera domaćih, konačno i ubačaj u sredinu, Katanec zahvaća loptu glavom, a ona na kraju završava u mreži za 1:0.

Samo sve minute kasnije, Matova prijeti, s lijeve strane, a potom udarac iskušava i Kovačec. Gosti su se uglavnom grčevito branili, a u 28. minuti odličnu prigodu još jednom ima i Kovačec, kada izlazi sam pred golmana, ali odlazi previše u stranu.

Do kraja poluvremena, još tri prigode, prvo za Varteksa puta Kanceljak, ali vratar gostiju Lukaček brani.

A onda, na samom kraju poluvremena i dvije iznenađujuće prigode gostiju. U 44. minuti greška obrane Bumbara, lopta dolazi do Pecolaja, ali puca ravno u Banfića. Tik pred sučev zvižduk dugačka lopta slijeva, u padu puca Knežević, ali lopta odlazi pored gola.

U nastavku gledamo sličnu sliku, dominacija Bumbara, a prvu veliku prigodu domaći su imali u 57, minuti kada Mihalinec krade loptu, ubacuje na Glavicu, čiji udarac završava pored gola.

Pet minuta kasnije, kombiniraju Matova i Renan, a ovaj potonji puca pored gola. Šansu ima i Mihalinec, u 69. minuti, a ipak, konačno razrješenje pitanja pobjednika stiže u 79. minuti. Mihalinec probija po desnoj strani, a lopta u konačnici dolazi do Kanceljaka, koji posprema za 2:0.

Ipak, gosti se nisu predavali, opasni Matej Potočki je dvaput u jednoj akciji dvaput pokušavao, ali Varteks na golu ima Juru Banfića.

Utakmica je završila rezultatom 2:0, što je već četvrta uzastopna pobjeda Varteksa, i gol razlika od 16:0, ako ubrojimo Županijski kup sa Slobodom.

– Najvažnija su tri boda, napravili smo puno šansi, ali imamo taj problem realizacije, jer nam nije na razini na kojem je igra. Hvala svim igračima na uloženom trudu, ali i navijačima koji su došli u ovolikom broju, po ovakvom vremenu. iza nas je uspješan vikend – kazao je Dražen Besek, trener Varteksa.

Gosti su odigralo vrlo fer i korektnu utakmicu, koja je završila bez grubih prekršaja, i uz tek dva žuta kartona.

– Zaslužena pobjeda domaćina, mi smo znali što nas čeka, da moramo tražiti svoju prigodu iz kontru, imali smo poluprigodu i prigodu, ali nismo iskoristili. Sretno Varteksu dalje u prvenstvu – kazao je Dario Petrović, igrač Slatine.

Rezultat je bio ‘tek’ 2:0, ali pobjeda je mogla biti i izraženija, naročito nakon ranog prvog pogotka.

– Hvala gostima na fer i korektnoj igri, a i mojim suigračima na maksimalnom zalaganju. Ostvarili smo sve što smo se u svlačionici dogovorili, što je trener od nas inzistirao, a to je imperativ pobjede. Čestitam navijačima što su došli u ovolikom broju. Evo, zabio sam i prvi gol, nama defenzivcima to puno znači, jer smo rijetko u šansama za pogodak – istaknuo je Matija Katanec, branič Varteksa.

U sljedećem ligaškom kolu Varteks gostuje kod Dinama Domašinec, svoje ‘crne mačke’ iz prošle sezone, a prije toga, već u srijedu, Bumbari igraju šesnaestinu finala domaćeg kupa, kada u goste na stadion Slobode dolazi Osijek.

Varteks – Slatina
Nedelišće, stadion SRC Trate. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Roberto Dežđek (Kotoriba), pomoćni suci: Filip Paman (Nedelipće), Robert Kolarić (Čakovec).

Strijelci: 1:0 Katanec (18), 2:0 Kanceljak (79),

Varteks – Banfić, Mihalinec, Ptiček, Katanec, Matova, Kukec, Kovačec (od 54. Hrastić), Havojić (od 46. Telebar), Glavica, Kanceljak, Hrženjak (od 46. Renan). Trener: Dražen Besek.

Slatina – Lukaček, Šuntić, Farkaš, Piskač, Knežević (od 58. Mužar), Kupres, Potočki, Hudoletnjak, Pecolaj (od 80. Cordero), Silva Renan, Rafha.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije