UDVDR IVANEC

Kćeri branitelja uručili poklon bon za kupnju školskog pribora

Ovo je bila jedna u nizu humanitarnih aktivnosti veteranske udruge iz Ivanca.

U prostoru Memorijalnog centra Domovinskog rata Ivanec u subotu ujutro je upriličena skromna svečanost dodjele poklon bona za kupnju školskih potrepština kćerki člana UDVDR Ivanec i hrvatskog branitelja Stjepana Brežnjaka, pripadnika 104. brigade HV.

Bon joj je u ime UDVDR Ogranak Ivanec uručila Snježana Hunjet, voditeljica Područnog odjela Ministarstva hrvatskih branitelja Varaždin. Ona je kazala da ovakve aktivnosti daju smisao postojanja udruga, istaknuvši da UDVDR Ogranak Ivanec spada među najaktivnije.

Lani je, kao novoj studentici Multimedije poželjela uspjeh u nastavku obrazovanja, te ju uputila na korištenje stipendija i drugih mogućnosti koje studentima, djeci hrvatskih branitelja nude Ministarstvo hrvatskih branitelja i Zaklada i pozvala ju da se obrati u slučaju potrebe na dodatna pojašnjenja i upute.

Na poklonu i brizi su se zahvalili Stjepan i Lana, koja će ga koristiti za kupnju potrebnog pribora.

“Posebno nas raduje činjenica što je Lana, koju skromnom pomoći prate još iz doba osnovne škole, sada upisala fakultet. To je dokaz da naša pomoć dolazi u prave ruke. Nadamo se da će novopečenoj studentici ovaj skromni prilog biti barem malo od pomoći u nastavku obrazovanja u kojemu joj želimo sreću i uspjeh”, poručeno je.

Također su iz udruge zahvaljujemo našim donatorima koji omogućuju ovakvu i brojne druge humanitarne akcije u kojima sudjeluju. Trude se, kažu, da skromnim načinom, koliko to mogu, pomognu onima kojima je to doista potrebno.

“Naravno da ne možemo svima, niti možemo ostvariti sve vrste pomoći za koje nam se obraćaju hrvatski branitelji, zato nam je iznimno važna suradnja s Ministarstvom hrvatskim branitelja, na čemu se zahvaljujemo gđi. Hunjet, koja nam je u spomenutim nastojanjima velika pomoć i potpora i kao osoba i kao djelatnica našeg Ministarstva”, kažu u udruzi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije