BEZ GOLOVA

REMI Varaždin imao inicijativu, a kući nose bod: ‘Nula’ protiv Šibenika na Šubićevcu

Bolje su od domaćina izgledali varaždinski nogometaši, ali mreže su mirovale na obje strane.

Izabranici Nikole Šafarića bili su bolja momčad u 6. kolu Supersport HNL-a, ali na gostovanju u Šibeniku kod istoimenog domaćina uzeli su bod u utakmici bez golova (0:0).

Dan prije utakmice stigli su u Vodice, a na dvadesetak minuta udaljenom Šubićevcu u Šibeniku su varaždinski nogometaši preuzeli inicijativu od prve minute. Već u trećoj minuti moglo je biti opasno pred golom Šibenika, ali prije Dabre je do lopte došao Đaković. Koncentraciju golmana domaće momčadi je isprobao i Latković u 16. minuti, ali Đaković je spreman.

Dvije minute kasnije tiha provjera u VAR sobi pregledavala je ruku Bakića u 16 metara, ali nakon pregleda gosti nisu dobili jedanaesterac. Velika prilika za goste stigla je u 25. minuti kad je Šego ubacio s lijeve strane na pet metara od gola, ali Dabro je iz dobre pozicije promašio glavom. Strasti su se uzburkale u 31. minuti kad je sudac Čulina dao direktni crveni karton Santiniju nakon što je na gležanj nagazio Latkovića, ali je VAR soba pozvala suca da pregleda snimku te je on poništio crveni karton i dao žuti napadaču i treneru domaćih. Do odmora nije bilo promjene rezultata.

U nastavku su se malo probudili i domaći, ali nije to bilo opasno za Olivera Zeleniku. U mirnom nastavku vidjeli smo i prekid susreta nakon što su Funcuti ubacili bengalke na teren, ali se utakmica ubrzo nastavila. I kad je izgledalo kao da su se momčadi uljuljkale u mirnoću, u 81. minuti zabljesnula je velika prilika Varaždina.

Poldrugač je iz kornera uputio prizemnu loptu do Boršića koji je zatim ubacio na peterac gdje je Belcar pucao glavom, ali Baković je uz pomoć stative obranio mrežu i nije dopustio vodstvo varaždinske momčadi. Četvrti je sudac pokazao pet minuta nadoknade, ali i nakon toga su mreže mirovale.

HNK Šibenik – NK Varaždin 0:0 (0:0)

Gledatelja: 2071
Suci: Ante Čulina (Zagreb) – Luka Pajić (Rijeka), Anto Marić (Zagreb) – VAR: Fran Jović (Zagreb), AVAR: Luka Pušić (Zagreb)
Žuti kartoni: Šibenik – Santini (34′), Kavelj (48′)
Varaždin – Latković (10′), Belcar (36′), Dabro (58′)
Crveni karton: /

HNK Šibenik (3-4-1-2)

Đaković – Perić, Agyemang, Punčec – Kolega, Bakić, Kavelj (83′ Prekodravac), Zuta – Majić (62′ Vasilj) – Božić (83′ Baković), Santini (83′ Delić)

Trener: Mario Carević

NK Varaždin (4-2-3-1)

Zelenika – Maglica, Nekić, Ba, Boršić – Marina, Belcar – Mitrovski (61′ Poldrugač), Latković (61′ Duvnjak), Šego (90’+3′ Domjanić) – Dabro (88′ Tepšić)

Trener: Nikola Šafarić

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije