Hrvatski kup

Bumbari sanjaju iznenađenje protiv Osijeka na punom stadionu Slobode

U klubu baš nitko ne misli da Osijek nije favorit. Ali isto tako, nitko niti ne odustaje od toga da Bumbari ipak imaju nekih šansi.

NK Varteks živi za srijedu, iako će trener Besek reći da je prvenstvo važnije. I bit će da je trener, kao i obično u pravu, ali navijački klub živi za utakmice kada može napuniti stadion, napraviti pravu atmosferu na tribinama i ‘pofajtati’ se (samo na terenu) za ‘svete boje’. A upravo takva jest i utakmica u srijedu, protiv Osijeka, koja počinje u 16:30.

U klubu međutim baš nitko ne misli da Osijek nije favorit. Ali isto tako, nitko niti ne odustaje od toga da Bumbari ipak imaju nekih šansi. Malih i simboličnih, ali igra se jedna utakmica, u kojoj je sve moguće.

Ulaz na stadion od 14:30, nabavite ulaznice na vrijeme.

Karte odlično idu

Organizacijski odbor je spreman, ekipa je to koja se već dokazala, posljednje na Finalu kupa protiv Bednje, iako je ovo ipak i nešto zahtjevniji zadatak. Uključilo se i podosta članova i simpatizera kluba, sve volontera, tako da bi utakmica dvaju ‘majstora s Drave’ trebala proteći bez ikakvih problema.

Što se tiče karata, one se zasad odlično prodaju, a u klubu naglašavaju kako bi karata na ulazu trebalo biti dovoljno. Ipak pozivaju i sve zainteresirane da osiguraju ulaznice na vrijeme. Još danas (utorak), se karte mogu kupiti u Train Baru (pored želj. kolodvora), u pretprodaji, a od srijede i na ulazu. Ulaz se otvara u 14:30 sati, pa bi bilo dobro doći na vrijeme i podosta ranije, i preporuka je da svi koji mogu, do Slobode dođu pješice.

Naglašavaju u klubu da, radi sigurnosnih razloga, bez karte neće biti moguć ulazak u stadion. Svoj dolazak najavila je i Kohorta, njih stotinjak čak, a bit će smješteni na posebnom dijelu tribine.

U klubu su pripremili i dodatne navijačke artikle, koji će se moći nabaviti na utakmici, a za utakmicu se spremaju i White Stonesi. Naravno, sve radi podrške svojim Bumbarima. A oni igraju u posljednje vrijeme vrlo dobro, ostvarene su tri ligaške pobjede, i jedna u kupu, protiv Slobode.

Katanec: Nemamo što izgubiti, ostavit ćemo ‘herc na terenu’

Jedan od razloga svakako jest i konsolidacija obrane, gdje je stigao Matija Katanec, jedan od najvećih pojačanja u klupskoj povijesti

– Atmosfera je jako dobra, u prvom redu jer imamo kontinuitet pobjeda. Teška utakmica će biti, jer su oni prvoligaš, to je čak tri ranga iznad, ali nećemo se predati. Lopta je okrugla – tvrdi Katanec.

Bumbari u četiri utakmice nisu primili pogodak, a to je najveća zasluga obrane i vratara.

– U dobroj smo formi, trebalo je neko vrijeme da se uigramo, ali evo, četiri utakmice nismo primili gol, nadam se da ćemo to i nastaviti. Ova utakmica nam je veliki test, i prigoda da vidimo gdje smo – kazuje Katanec.

Osijek je uvijek imao velike napadače u klupskoj povijesti, stoga će obrana biti pod posebnim povećalom. Sada je tu i Matković, a dovedeni su i Jakupović, Ademi.

– Iskreno, nisam previše gledao utakmice Osijeka, znamo da su prodali Miereza, koji je radio veliku razliku. Nama je ova utakmica veliko rasterećenje, nemao baš nikakvog imperativa, osim ostaviti srce na terenu. ‘Herc na terenu’, kao što pjevaju naši navijači, i možemo puno dobiti – smatra stoper Bumbara.

Kovačec: Nećemo spustiti gaće, vjerujem da im možemo zabiti gol

A još jedan novopridošli igrač jest od velike važnosti za igru Bumbara. Dino Kovačec propustio je nekoliko utakmica radi ozljede, ali vratio se na kupu protiv Međimurca. Upravo njegov ulazak donio je prevagu Bumbarima.

– Ta nam je utakmica dala vjetar u leđa, iako smo ju mogli i riješiti prije penala. Ali napunili smo se samopouzdanjem, skinuli taj teret s leđa, i eto, nagradilo nas je da vidimo gdje smo i koliko možemo. Važno je to za nas igrače, ali i za naš Varteks u cjelini – ističe Kovačec.

Ne skriva niti koje su želje svlačionice.

– Želje su jasne, to je prolaz, kao i u svakoj utakmici, nema veze što je na suprotnoj strani prvoligaš. Teren je jedino mjerilo– ističe Kovačec.

U karijeri je igrao ovakvih utakmica, primjerice i protiv Red Bul Salzburga, najjačeg ikad, s Haalandom u sastavu, a igrao je i na punom Allianz stadionu, protiv Radpia. Stoga ne strahuje niti od Osijeka.

– Nećemo se sigurno predati, nećemo, što se kaže spustiti gaće. Vjerujem da ih što duže možemo držati na nuli, a onda iz neke šanse zabiti gol, jer imamo naprijed kvalitetne igrače. Znamo da oni muku muče s formom, a mi s druge strane nismo primili gol iz četiri utakmice. Nadam se prolazu, koliko god to zvučalo prepotentno – ističe Varteksov veznjak.

Veliki interes za karte vlada i u njegovom Zagorju, samo on i Kanceljak su nabavili karata za cijeli jedan autobus.

Sanjati se smije, a Bumbari već sada imaju mnogo razloga za zadovoljstvo. Čeka ih utakmica u kojoj nemaju što izgubiti, a imaju i pokojeg aduta u rukavu. Jedan od njih je i ugodno popunjen stadion Slobode.

A rođeni Varaždinac, Matija Katanec, će na utakmicu pješke, obzirom da živi par stotina metara od stadiona.

– Svi pitaju za karte, obitelj, prijatelji, vlada veliki interes. Nadam se da će biti puni stadion, to će nam sigurno dati vjetar u leđa, očekujem puni stadion i odličnu utakmicu – zaključuje Katanec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije