SPORTSKA INFRASTRUKTURA 2/3

Bejzbol seli u Jalkovec, Srednjoškolac dobiva novo ruho

Na Srednjoškolcu iliti Partizanu ostaju sportski sadržaji, ideje o izgradnji hotela su prošlost.

Gradonačelnik Neven Bosilj najavljuje znantna ulaganja u sportsku infrastrukturu u idućoj godini. Precizne brojke naći će se u prijedlogu proračuna za iduću godinu, a za sada je iznio ono što je u planu: Graberje, Sloboda, Srednjoškolac.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća vijećnica Klara Huzjak (SDP) pitala je što će biti sa Srednjoškolcem odnosno, kako ga se i dalje često naziva, Partizanom.

Bejzbolaši, gimnazijalci…

Na tome mjestu već dugi niz godina smješten je teren za bejzbol koji koristi Baseball klub Vindija. Neki će se sjetiti da je iza stare dvorane nekad bilo košarkaško i rukometno igralište, no njih već dulje vrijeme nema, na tome mjestu niknula je nova sportska dvorana, koju u najvećem dijelu koriste učenici Prve gimnazije.

Bejzbol teren koristi najveći dio tog reprezentativnog prostora u samome središtu grada. Proteklih godina svakojake ideje spominjale su se u vezi budućnosti Srednjoškolca, čak je postojala inicijativa izgradnje hotela na tome mjestu, no čini se da će taj prostor zadržati sportsku namjenu. I to drukčiju nego dosad, jer bejzbol bi trebao iseliti s toga prostora.

Radi se glavni projekt za Jalkovec

“U fazi smo izrade glavnog projekta bejzbol igrališta u Jalkovcu. To nam je uvjet da preselimo bejzbol sa Srednjoškolca”, najavio je gradonačelnik Bosilj.

Nakon toga slijedi projektiranje Srednjoškolca, no idejno rješenje već postoji. Izradila ga je projektantska tvrtka Arhia.

“Riječ je o predivnom multifunkcionalnom igralištu u centru grada”, najavio je Bosilj na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća te odmah predstavio planirana ulaganja u Graberje i na Slobodi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije