SPORTSKA INFRASTRUKTURA 3/3

Sloboda će dobiti novu atletsku stazu: ‘Nije zamijenjena još od Univerzijade!’

Sportski uspjesi Jane Koščak i Roka Farkaša otvorili su i temu ulaganja u uvjete treniranja.

‘Svaka kuna uložena u sport, prema nekim izračunima, je deset kuna manje uloženo u zdravstvo’, kaže gradonačelnik Neven Bosilj (izražavajući se, vjerojatno zbog navike, još uvijek u staroj valuti). Stoga, smatra on, ulaganja u sport izuzetno su isplativa. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća nabrojao je tako tri glavna ulaganja u sportsku infrastrukturu u narednoj godini: Graberje, Srednjoškolac, Sloboda.

Sportski centar ‘Sloboda’ drugi je dom, uz onaj obiteljski, aktualnim svjetskim juniorskim prvacima – Jani Koščak (sedmoboj) i Roku Farkašu (skok u dalj). Upravo njihov nedavni doček u Varaždinu bio je dobra prilika da gradonačelnik porazgovara o uvjetima treniranja s predstavnicima sportskih udruženja a nacionalnoj razini.

“Razgovarao sam s predstavnicima Hrvatskog atletskog saveza, razgovarali smo i s Hrvatskim olimpijskim odborom. Dobit ćemo potporu”, rekao je Bosilj.

Na Slobodi je, napominje, nužno promijeniti podlogu na atletskoj stazi.

“Ona je povremeno krpana, nekoliko puta, još tamo od Univerzijade 1987. godine. Tako da danas više ne zadovoljava uvjete, nije adekvatna”, upozorio je na taj problem Bosilj.

Kaže da je atletičarima nužno osigurati bolje uvjete.

“Naši sjajni atletičari to zaslužuju, tako da će to biti jedna od investicija u sport. Očekujemo i njihovu potporu”, rekao je gradonačelnik te odmah najavio ulaganja u sportsku infrastrukturu i na Graberju te na Srednjoškolcu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije