hrvatski nogometni kup

FOTO I VIDEO Varteks je dao sve od sebe, no Osijek prolazi u osminu finala Hrvatskog kupa

Prava nogometna fešta.

U sjajnom ambijentu stadiona Slobode, gdje navijanje nije stajalo od početka do kraja utakmice, Bumbari su poraženi 3:1 od renomiranog prvoligaša Osijeka,

Osijek se postavio kao dominantnija ekipa, što je i logično, jer ih od Varteksa dijele čak tri natjecateljska ranga. Nakon uvodne šanse Hernanija, koji lobom pokušava, u 8. minuti, gosti dolaze u rano vodstvo.

Akcija Osječana išla je kroz sredinu, a na kraju nitko nije pratio Soldu koji prima loptu neometan, prolazi Banfića i plasira za 0:1.

Hladan tuš za navijače Varteksa i ekipu Dražena Beseka u ranoj fazi utakmice, a uskoro je uslijedio i hladan tuš s neba, i pljusak, koji je potrajao gotovo dvadesetak minuta.

Ipak, Varteks se pribrao, Bumbari su zaigrali sigurnije i u par navrata pokazali da nisu inferiorniji u ovom susretu. Velike šanse za domaćina nismo vidjeli, visoko postavljena obrana gostiju uspjela je osujetiti sve pokušaje domaćina.

Od velikih šansi, možemo izdvojiti odličnu akciju gostiju, u 40. minuti, kada Pušić s desne strane ulazi u kazneni prostor, odlično tuče, ali Banfić brani. Na odbijenu loptu natrčava Hernani, ali pogađa stativu pred praktički praznim golom.

Jedinu ozbiljniju prijetnju Varteks ima u 42. minuti, kada Glavica u gužvi pokušava iznenaditi goste, ali lopta završava u korneru. U nastavku akcije, nakon ubačaja iz kornera, Renan prebacuje glavom do Katanca, koji puca preko gola.

U nastavku Besek kreće bez izmjena u sastavu, a gosti mijenjaju Živkovića za Hernanija. Prvu šansu ima Varteks, Kovačec prolazi po desnoj strani, pronalazi Kanceljaka, koji s 20-ak metara puca preko gola.

Novi ‘hladan tuš’ za Varteks stiže u 61. minuti, kada odlični Jakupović bježi obrani Bumbara, nakon ubačaja Pušića, i matira Banfića. Isti igrač nekoliko minuta kasnije propustio je i povećati vodstvo, i lišiti utakmicu ikakve rezultatske neizvjesnosti, ali pred praznim golom mu se ‘ukazao’ Katanec i počistio opasnost.

Osječani su izigrali obranu domaćih ,par minuta kasnije, kada Jugović dubinskom Lima dolazi sam pred golmana i pogađa za 0:3.

Bumbari se nisu predavali, a veliko veselje na stadionu uslijedilo je u 77. minuti, kada Kanceljak ubacuje, a na pravom mjestu je Glavica za 1:3.

Gosti su mogli i povećati svoje vodstvo, a u 87. minuti Soldo u čak dva navrata pogađa okvir gola.

U odličnoj šansi za smanjenje vodstva našao se i Kanceljak, u 90. minuti, ali nije uspio realizirati odličnu prigodu.

Varteks – Osijek 1:3 (0:1)
Varaždin, stadion Slobode. Gledatelja: 2.800. Glavni sudac: Filip Dragašević (Zagreb), pomoćni suci: Bruno Geller (Sv. Ivan Zelina), Nikola Kamenarić (Sv. Ivan Zelina).

Strijelci: 0:1 Soldo (9), 0:2 Jakupović (61), 0:3 Lima (73); 1:3 Glavica (77).

Varteks – Banfić, Ptiček, Kukec, Katanec, Mihalinec, Matova, Kukec, Kovačec, Havojić (od 62. Telebar), Renan (od 83. Hrženjak), Kanceljak, Glavica. Trener: Dražen Besek.

Osijek – Malenica, Omerović (od 83. Vrbanac), Jelenić, Hasić, Cvijanović, Soldo, Mikolčić, Bukvić (od 62. Jugović), Pušić (od 71. Lima), Santos, Hernani (od 46. Živković) , Jakupović (od 83. Barić). Trener: Federico Coppitelli.

Kako je bilo na utakmici, pogledajte u našoj fotogaleriji i videu koji se nalazi ispod.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije