Grad Varaždinske Toplice

Zaposlenicima Dječjeg vrtića ‘Tratinčica’ iz Varaždinskih Toplica rastu plaće

Od 1. listopada.

Kako bi djelatnici koji rade s najmlađima ostali motivirani i predani svom pozivu, Grad Varaždinske Toplice, kao osnivač Dječjeg vrtića “Tratinčica”, donio je odluku o povećanju koeficijenata za obračun plaća zaposlenika. Prema novoj odluci, plaće odgojitelja i tehničkog osoblja povećat će se u prosjeku za 25 posto. Odluka je donesena u rujnu 2024. godine, a primjenjivat će se od 1. listopada, uključujući i plaće za rujan.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica, Dragica Ratković, izrazila je zadovoljstvo zbog ovog dodatnog izdvajanja za djelatnike vrtića, naglašavajući važnost njihove uloge u radu s djecom.

– Povećanjem osobnog dohotka želimo nagraditi trud i stručnost naših djelatnika koji rade s najmlađima. Njihova predanost djeci ključna je za razvoj vrtića, a ulaganje u njih ulaganje je u budućnost naše zajednice – istaknula je gradonačelnica Ratković.

Gradski Dječji vrtić “Tratinčica” u Varaždinskim Toplicama, trenutno čini pet odgojnih skupina djece u dobi od 2 do 7 godina te 18 zaposlenika koji osim za provođenje odgojno-obrazovnog procesa, skrbe za zdravlje i sigurnost djece tijekom njihovog desetosatnog boravka u ustanovi. Osim 10 odgojiteljica redovitog programa, u skupinama su zaposlene tri pomoćne djelatnice za njegu, skrb i pratnju djeci s razvojnim teškoćama, četiri tehnička djelatnika/ice i ravnateljica.

Novim koeficijentima definirane su plaće za različite kategorije zaposlenika vrtića. Koeficijent za ravnatelja iznose 2,80 za visoku stručnu spremu i 2,60 za višu stručnu spremu. Odgojitelji s visokom stručnom spremom i položenim stručnim ispitom imat će koeficijent 2,01, dok će onima bez položenog ispita iznositi 1,75. Koeficijenti za odgojitelje s VŠS-om iznose 1,80 s položenim ispitom i 1,57 bez ispita.

Logopedi će imati koeficijent 2,01 s položenim stručnim ispitom, dok će bez položenog ispita koeficijent biti 1,75. Koeficijent za zdravstvenog voditelja-višu medicinsku sestru iznosi 1,80, dok je za voditelja računovodstva 2,01 VSS i 1,77 VŠS. Ostali djelatnici vrtića također će dobiti prilagođene koeficijente: kuhar 1,30, domar 1,25, pomoćni djelatnici za njegu, skrb i pratnju 1,06, pomoćni kuhar 1,06 te spremači 1,06.

Ravnateljica Dječjeg vrtića „Tratinčica“, Linda Novačić naglašava kako je u skladu sa suvremenim trendovima i brojnim inovativnim pristupima pedagoškom radu svim djelatnicima osiguran pristup i sudjelovanje na širokom spektru stručnih edukacija.

Uz to, s ciljem podizanja razine kvalitete osobnog života i održavanja fizičkog zdravlja, svim djelatnicama vrtića omogućena je besplatna rekreacija dva puta tjedno u večernjim satima, u ženskoj savate grupi Savate kluba Šimunec Varaždinske Toplice, koji se odvijaju u našoj senzomotornoj dvorani – kazala je ravnateljica Novačić
Vrtić “Tratinčica” prepoznatljiv je po osvajanju brojnih nagrada na natječaju “Najljepši školski vrtovi u RH”, očuvanju prirodne i kulturne baštine kroz njegovanje folklora i narodnih običaja, kao i po radu s djecom predškolske dobi na području senzorne integracije, u potpuno novoj, na ovim područjima jedinstveno opremljenoj senzomotornoj dvorani.

– Sva djeca u vrtiću besplatno polaze verificirani program senzorne integracije, besplatno polaze igraonice/radionice “malog folklora”, te besplatno koriste uslugu logopeda – vanjskog stručnog suradnika, kojeg u potpunosti plaća osnivač, odnosno Grad Varaždinske Toplice, kao i ukupni trošak plaća i materijalnih troškova triju pomoćnih djelatnica za njegu, skrb i pratnju – dodala je gradonačelnica Dragica Ratković.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije