Općina Maruševec

FOTO U Maruševcu se natjecali branitelji iz 19 županija i Grada Zagreba

Najbolji rezultat u belotu ostvarila je ekipa Varaždinske županije.

U sklopu 28. Državnog športskog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske koje se u subotu 21. rujna održavalo na području Varaždinske županije, održana su natjecanja u belotu i briškuli u dvorani Općine Maruševec.

Nakon što je u Varaždinu u jutarnjim satima na Športskom centru Sloboda održano svečano otvorenje, natjecatelji s područja čitave Hrvatske stigli su u Maruševec kako bi se natjecali u disciplinama belot i briškula.

U Maruševcu su ih dočekali i toplu dobrodošlicu zaželjeli članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranka Maruševec i predsjednik Tihomir Buden pojasnivši im organizaciju takmičenja, kao i program boravka u Maruševcu.

Okupljenim hrvatskim braniteljima riječi dobrodošlice uputio je i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša istaknuvši kako je ovo natjecanje posvećeno braniteljima – simbolima hrabrosti, nesebičnosti i zajedništva. -Sport je prilika da se u duhu prijateljstva i natjecanja prisjetimo koliko toga možemo postići kada smo ujedinjeni. Maruševec je Općina koja s ponosom čuva svoju prošlost, ali i s optimizmom gleda na budućnost, stvarajući uvjete za ugodan život, obrazovanje i razvoj novih generacija. Nadam se da ćete u miru i tišini ruralnog života kakvog ovdje njegujemo ostvariti nova prijateljstva, sportske uspjehe i povrh svega lijepa sjećanja koja će vas navesti da nas ponovo posjetite – poručio je braniteljima načelnik Klapša.

Nakon glasnog pucanja iz kubura članica i članova Kuburaške udruge Maruševec koje je označilo početak natjecanja u Maruševcu, krenula su višesatna nadmetanja braniteljskih ekipa s područja 19 hrvatskih županija i Grada Zagreba. Na kraju, najbolji rezultat u belotu ostvarila je ekipa Varaždinske županije. Druga je bila ekipa Zagrebačke, a treće je mjesto osvojila ekipa iz Ličko-senjske županije.

U briškuli, prvo mjesto osvojili su predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, drugo mjesto Primorsko-goranske, a treće natjecatelji Šibensko-kninske županije.

Okrjepu u prostoru DVD-a Maruševec za sudionike natjecanja u Maruševcu pripremili su članovi UDVDR – ogranka Maruševec koji su s gostima posjetili Etno kuću u Čalincu, crkvu svetog Jurja mučenika u Maruševcu i obližnji spomenik poginulim braniteljima.

U večernjim satima na prostoru kod Arene Varaždin upriličena je svečana dodjela pehara najboljim ekipama kojoj je prisustvovao i ministar hrvatskih branitelja RH Tomo Medved.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije