Varaždinske barokne večeri

Nedjelja na 54. Varaždinskim baroknim večerima je iza nas

Bogat program nastavlja se i danas.

Kreće novi tjedan – a i novo godišnje doba – na 54. VBV, koje nastavljaju jednako gustim rasporedom kao i prethodnih dana.

Nedjelja je također obilovala sadržajima, pa da se podsjetimo:

Večer smo otvorili izmjenom na Total Baroque programu i dvorištu Palače Sermage, gdje su nastupili Lucija Job i Hrvoje Funda.

Dvorac Batthyany u Ludbregu ugostio je koncert Sete Lágrimas, portugalskog ansambla specijaliziranog za povijesne skladbe i autentične glazbene avanture. U isto vrijeme je u crkvi sv. Jakoba u Prelogu nastupio Iberian Baroque Ensemble koji oživljava rijetko izvođena djela iberijskog baroka uz autentične instrumente.

Ipak, highlight nedjelje bio je nastup Ensemble Contratemps u Koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu, i njihova izvedba Il Combattimento di Tancredi e Clorinda: povijesna izvedba Monteverdijevog remek-djela u nastup je aktivno uključila publiku te nastupom, kostimima i pozivom na aktivno sudjelovanje dobro zabavila i nasmijala ispunjenu Koncertnu dvoranu!

Danas nas očekuju sljedeća događanja:

18:00, Glazbena škola u Varaždinu

Koncert 4 akademije – Solo-Solissimo (ulaz slobodan)

Na ovom posebnom koncertu nastupit će studenti četiri hrvatske glazbene akademije iz Zagreba, Splita, Osijeka i Pule. Projekt vodi istaknuta violinistica Laura Vadjon, uz podršku mentora sa svih akademija. Očekuje nas izvedba solističkih točaka koje će naglasiti i talent, ali i posvećenost ovih mladih glazbenika.

20:00, crkva sv. Florijana, Varaždin

Camerata Garestin (ulaznica: 20,00 EUR)

Ansambl Camerata Garestin, poznat po vrhunskim izvedbama glazbe 17. i 18. stoljeća, nastupa s bogatim programom barokne glazbe. Uz djela europskih majstora, ansambl s posebnom pažnjom izvodi i djela hrvatske glazbene baštine. Fokus ansambla su tematski osmišljeni koncertni projekti koji donose vrhunska djela europskih i hrvatskih majstora od visoke renesanse do ranog klasičnog stila, a na današnjem programu nalaze se Jelić, C. P. E. Bach, J. C. Bach, i Telemann.

18:00, Gradska knjižnica Varaždin

Otvorenje izložbe Slika koja govori: dizajn, razvoj i ikonski status poznatih talijanskih brendova (ulaz slobodan)

Još jedna izložba u sklopu progama Total Baroque je izložba koja predstavlja razvoj talijanskog dizajna. Uz postav posvećen drvnoj industriji i kružnom gospodarstvu, sudjeluju arhitektonski kolektiv Orizzontale, Calligaris i Floriann. Izložba traje do 2. listopada 2024.

Ne zaboravite – ulaznice za VBV programe dostupne su na našem webshopu te u zgradi HNK!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije