Varaždinske barokne večeri

Ponedjeljak na Varaždinskim baroknim večerima je iza nas, danas nastupaju Zagrebački solisti

Odličan program se nastavlja.

Iza nas je još jedan prekrasan dan ispunjen koncertima i događanjima. Jučerašnji program oduševio je publiku izvedbama mladih glazbenika i vrhunskih ansambala, a danas nas očekuju jednako uzbudljivi koncerti i događanja koja ne želite propustiti!

Jučer je Glazbena škola u Varaždinu ugostila Koncert 4 akademije – Solo-Solissimo, na kojem su nastupili studenti glazbenih akademija iz Zagreba, Splita, Osijeka i Pule pod mentorstvom Laure Vadjon i mentora sa svih akademija.

U varaždinskoj crkvi sv. Florijana je ansambl Camerata Garestin izveo djela Jelića, C. P. E. Bacha, J. C. Bacha i Telemanna, s posebnom pažnjom na izvođenju djela iz hrvatske glazbene baštine.

U sklopu Total Baroque programa je u Gradskoj knjižnici Varaždin otvorena izložba Slika koja govori: dizajn, razvoj i ikonski status poznatih talijanskih brendova. Ovo je još jedna izložba u sklopu progama Total Baroque, a predstavlja razvoj talijanskog dizajna.

Na današnjem programu su:

18:00, palača Herzer

Promocija biografije Vladimira Kranjčevića

Knjiga “Do posljednjeg zbora” detaljno prikazuje život i karijeru maestra Vladimira Kranjčevića. Temeljena na godinama istraživanja i razgovora, ova biografija je bogat uvid u njegovu glazbenu ostavštinu i utjecaj na svjetsku glazbenu scenu.

20:00, crkva sv. Nikole

Zagrebački solisti (ulaznica: 30,00 EUR)

Na večerašnjem koncertu nastupit će Zagrebački solisti uz goste Isabel Vaz (violončelo), Sretena Krstića (violina) i Franju Bilića (čembalo).Renomirani ansambl Zagrebačkih solista je održao preko 4000 koncerata diljem svijeta, a u Varaždin donosi program barokne glazbe uz vrhunske soliste.

20:00, Grkokatolička katedrala Presvetog Trojstva, Križevci

Iberian Baroque Ensemble (ulaz slobodan)

Iberian Ensemble izvest će glazbu s portugalskog dvora iz 18. stoljeća, koristeći autentične instrumente iz razdoblja baroka. Očekuje se koncert bogat povijesnim glazbenim istraživanjima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije