Grad Novi Marof

FOTO Državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH održano i u Novom Marofu

Natjecali su se u šahu i pikadu.

U sportskoj dvorani Osnovne škole Novi Marof u subotu je održan dio 28. državnog športskog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske. Riječ je o natjecanju koje se u najvećem obimu održalo na stadionu ŠRC Sloboda u Varaždinu, a osim u ova dva grada, natjecanje se održalo i u Varaždinskim Toplicama, Ivancu, Ludbregu i Maruševcu.

Istoga je dana obilježena 33. obljetnica oslobođenja Grada Varaždina te Dan branitelja Varaždinske županije. Tim su povodom položeni vijenci te upaljeni lampioni za poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje kod Križa zahvalnosti u Varaždinu, a obilježavanju je prisustvovao i gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač.

Nakon svečanosti u Varaždinu, gradonačelnik Jenkač stigao je na natjecanje branitelja u Novi Marof gdje se nadmetalo 280 sudionika iz svih krajeva Hrvatske, a natjecali su se u šahu i pikadu. Istaknuo je pritom zadovoljstvo obilježavanjem ovoga dana i velikim brojem natjecatelja koji su stigli u Varaždinsku županiju i Novi Marof.

– Uvijek je lijepo vidjeti da se najbitniji trenuci iz hrvatske povijesti i oni koji su bili dio stvaranja te povijesti pamte, slave i obilježavaju na razne načine, u ovom slučaju sportskim aktivnostima. Cilj ovakvih susreta je prije svega da se svi zajedno podruže, zabave i razmijene iskustva, ali i da se prisjete slavnih dana kada sudjelovali u ispisivanju hrvatske povijesti. Posebne čestitke idu najboljima, ali kao i uvijek, čestitam svakome tko je sudjelovao, natjecao se i bio dio organizacije ovog lijepog događaja – poručio je Jenkač.

U večernjim satima u Varaždinu je održano proglašenje pobjednika. Ukupni pobjednici 28. državnog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH su članovi reprezentacije UDVDR-a Vukovarsko-srijemske županije. Drugo mjesto, sa samo bodom zaostataka, osvojili su članovi reprezentacije UDVDR-a Istarske županije, dok su treće mjesto osvojili članovi UDVDR-a Međimurske županije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije