Općina Petrijanec

DVD Družbinec i DVD Strmec Podravski nastupili na 8. natjecanju vatrogasaca Varaždinske županije

Na natjecanje se prijavilo 60 ekipa.

Na stadionu SRC Sloboda u nedjelju 22. rujna, završeno je 8. natjecanje vatrogasaca Varaždinske županije koje je uz pripadnike dobrovoljnih vatrogasnih društava organizirala Vatrogasna zajednica Varaždinske županije.

Svečanom proglašenju rezultata i zatvaranju natjecanja nazočio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, načelnik općine Petrijanec Željko Posavec, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije i voditelj natjecanja Nedeljko Vukalović, županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy, počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonko Biškup, predstavnik Gradske vatrogasne zajednice Varaždin Radovan Martinec te kontrolor natjecanja Vlado Brlečić koji su tom prigodom uručili pehare i diplome najboljim natjecateljima.

Na natjecanje se prijavilo 60 ekipa, a ukupno je sudjelovalo više od 600 natjecatelja. Operativni vatrogasci i odrasli članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Varaždinske županije stariji od 16 godina bili su raspodijeljeni u 5 natjecateljskih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji (muški A, muški B, žene A, žene B i profesionalne vatrogasne postrojbe B).

Nakon osvojenog prvog i drugog mjesta u bodovanju za Vatrogasni kup općine Petrijanec vatrogasci iz DVD Družbinec i DVD Strmec Podravski nastupili su u nedjelju, 22.rujna, na 8. Natjecanju vatrogasaca Varaždinske županije. Natjecanje se održalo na stadionu ŠC Sloboda u Varaždinu a u konkurenciji muških A ekipa, u kojoj su sudjelovali naši vatrogasci, nastupilo je dvadeset pet ekipa. Ukupno je sudjelovalo šezdeset ekipa u pet kategorija. DVD Strmec Podravski osvojio je deseto mjesto s vježbom od 53,60 sekundi i štafetom 64,00 sekunde a DVD Družbinec bio je jedanaesti s vježbom 58,90 sekundi i štafetom 59,50 sekundi. S obzirom da je teško uskladiti termine treninga s radnim vremenima natjecatelja, ovo su odlični rezultati za oba društva.

Valja spomenuti da je prvo mjesto u kategoriji u kojoj su nastupila naša društva osvojilo DVD Šćepanje, drugo DVD Donji Kneginec a treće DVD Ludbreg i te ekipe plasirale su se na državno natjecanje te im ovim putem čestitamo i želimo da izbore i „Vatrogasnu olimpijadu“.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije