zastoj u rukovanju

Habijan o ‘neugodnom’ rukovanju s Milanovićem: ‘Mogu praštati, ali…’

Izgleda da ministar Habijan nije naklonjen predsjedniku Milanoviću.

Ministar pravosuđa Damir Habijan osvrnuo se, gostujući u Dnevniku Nove TV, na susret s Predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem koji su mnogi nacionalni mediji okarakterizirali kao ‘neugodan’.

Susret ministra i predsjednika dogodio se u ponedjeljak na obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Prema pisanju Dnevnika.hr, Habijan nije ni primijetio Milanovićev dolazak, a kad ga je Milanović potapšao po ramenu, i dalje nije dizao pogled. Tek po sugestiji ministra rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marina Piletića, Habijan se rukovao s Milanovićem.

Gostujući u Dnevniku Nove TV, Habijan se osvrnuo na taj susret.

– Ništa se to nije dogodilo što se mene tiče. Već sam rekao da dotični otkad je u travnju došao na Glavni odbor SDP-a više nije predsjednik države. Predsjednik države je po Ustavu nestranačka osoba. Mislim da se neke stvari brzo zaborave. Ja nemam problema s bilo kim i mogu praštati, ali ja doista ne želim živjeti u državi u kojoj osoba koja obnaša tako visoku dužnost vrijeđa bilo koga s kim se politički ne slaže ili provodi vanjsku politiku kakvu on provodi – rekao je ministar Damir Habijan.

Snimku susreta možete pogledati OVDJE.

Milanovićev istup iz siječnja

Milanović i Habijan nisu imali značajnih javnih razmirica sve do siječnja ove godine kad je Milanović javno istupio i rekao da je Habijan gej. Pritom je previdio da Habijan nikad nije javno govorio o svojem privatnom životu.

Habijan je Milanovićev istup komentirao tek općenito, dok je Milanovićev istup osudio premijer Andrej Plenković.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije