WINE & WALK CESTICA

Sjajna subota u vinskoj meki Sjeverozapadne Hrvatske, 12. listopada. Požurite po svoje ulaznice!

Požurite s prijavama!

Wine & Walk?

Wine & Walk osmišljen je na način da sudionici, hodajući pažljivo osmišljenom rutom kroz predivni krajolik cestičkih brežuljaka, obilaze degustacijske punktove lokalnih vinara na kojima kušaju njihova odabrana vina odnosno autentične domaće zalogaje. Ruta je ugodna i rekreativna, vina su vrhunska, a zalogaji ukusni i raznoliki što je odličan recept za sjajnu subotu s obitelji ili društvom. Subotu koja završava veselim partyjem uz live band na završnom punktu.

Prijaviti se možete putem forme na web stranice Wine & Walk

Cestica – vrhunska, nagrađivana vina

Cestički kraj poznat je po dugoj i bogatoj tradiciji vinarstva na temelju koje su ovdašnji vinari proteklih godina izgradili ozbiljne i iznimno kvalitetne vinske brendove.

To potvrđuju i redoviti uspjesi na brojnim uglednim međunarodnim izložbama na kojima vina iz ovog kraja redovito osvajaju medalje. Na ovogodišnjem najprestižnijem svjetskom vinskom natjecanju, „21. Decanter World Wine Awards“ održanom u Londonu, cestički su vinari ponovno postigli sjajan uspjeh osvojivši više brončanih i srebrnih, ali i jednu zlatnu medalju, što ovu vinsku regiju svrstava u sam vrh hrvatske enološke scene i pravom mekom za ljubitelje vrhunskih okusa iz čaše. Za ove uspjehe i iznimnu kvalitetu zaslužna je po mnogočemu jedinstvena kombinacija pejzaža, mikroklimatskih uvjeta te vještina, znanje i iskustva vinara.

Sjever Zagorja – sjajna izletnička destinacija

Pritom pejzaž ovog kraja: vinogradima načičkanih brežuljaka, gustih šuma, netaknute prirode te brojnih dvoraca, kurija i impozantnih starih crkava spada, u najpitoresknije dijelove Varaždinske županije. Njegova ljepota i očuvanost daju mu izraženi turistički potencijal, posebice na tržištu izletničkog i outdoor turizma okrenutom prema ljudima koji traže destinacije u kojima umjesto gradske gužve, vreve i svakodnevnog stresa mogu uživati u hrani za dušu i tijelo: tišini, zelenilu, kretanju, ali i gastro i eno užicima koje će pamtiti.

Upravo taj potencijal prepoznala je Općina Cestica. Načelnik Mirko Korotaj već je neko vrijeme svjestan da se turističko tržište, posebice u posljednjih četiri ili pet godina počelo mijenjati, okretati manjim, očuvanim, kontinentalnim destinacijama koje nude autentični doživljaj, mnoštvo raznolikih, posebice outdoor, sadržaja, lijepo uređene kuće za odmor i pamtljiva enogastro iskustva.

Stoga je Općina Cestica bila jedan od pokretača udruživanja s još pet susjednih lokalnih zajednica te stvaranje zajedničke Turističke zajednice područja Sjever Zagorja baš kako bi se taj iznimni potencijal ove regije početo valorizirati. A jedna od najvažnijih vrijednosti ovog cijelog kraja na krajnjem zapadu Varaždinske županije je upravo vinarstvo.

Stoga ne čudi da je jedan od prvih i najznačajnijih turističkih projekata bio upravo Wine & Walk Cestica – događanje koje za cilj ima stvoriti uspješan i kvalitetan rekreativni enogastro proizvod, promovirati iznimnu ponudu cestičkih vinara, ali i kreirati promotivnu vrijednost cijele ove regije kao sjajne izletničke destinacije koja nudi sve što tržište traži.

Wine & Walk – hit manifestacija

Manifestacija Wine & Walk, koju je osmislilo i koju provodi poduzeće SPOT iz Varaždina, aktivno upravo na području pokretanja i upravljanja inovativnim turističkim proizvodima, nije novost u Varaždinskoj županiji.  Još od 2021. redovito se, dvaput godišnje organizira već dobro uhodani i etablirani Wine & Walk Ludbreg, koji u svakom izdanju okupi stotine sudionika i koji je značajno pomogao dodatnom etabliranju ludbreške vinske scene na širem regionalnom tržištu.

Isti recept sad se pokazuje kao uspješan i na cestičkom području. Prvi Wine & Walk Cestica održao se u listopadu 2023. i okupio više od stotinu sudionika koji su uživali hodajući desetak kilometara dugom iznimno lijepom rutom po „bregima“ degustirajući vrhunska lokalna vina i domaće zalogaje.

Iako osnovana tek nedavno, Turistička zajednica područja Sjever Zagorja, koje ima i novu direktoricu Anicu Šimunec s bogatim iskustvom promocije ponude kontinentalne te posebno sjeverne Hrvatske, tako se već sad može pohvaliti hit proizvodom koji uspješno komunicira s glavnim emitivnim izletničkim tržištima u Hrvatskoj, posebice širim područjem Zagreba u kojem je Cestica, donedavno uvelike nepoznata destinacija, sada sve prepoznatljivija po svojim najvažnijim vrijednostima – vrhunskim vinima, predivnom prirodom i nasmijanim licima.

Interes je velik – požurite s prijavama

Ovogodišnje izdanje Wine & Walk Cestica koje se održava u subotu 12. listopada, već je prodajom kotizacija značajno premašilo prošlogodišnju brojku te se brzo približava limitu od 200 posjetitelja. Još više veseli je to što sudionici dolaze ne samo iz naše regije ili Zagreba već i inozemstva pa osim slovenskih, među prijavljenima ima i britanska adresa.

Stoga želite li osigurati mjesto na savršenoj jesenskoj suboti – skoknite na https://wineandwalk.hr i prijavite se čim prije!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije