PROJEKTI

Što je s ‘Pentagonom’: Samo sličice ili ozbiljan projekt?

Vaganje onoga što je učinio Čačić, a što Stričak, redovita je tema županijskih sjednica.

Županijski vijećnik Željko Bedeković iz Reformista iz sjednice u sjednicu Županijske skupštine postavlja pitanje u vezi realizacije projekta izgradnje takozvanog ‘Pentagona’, kako je neformalno nazvan projekt izgradnje regionalnog centra civilne zaštite.

Bedeković redovito napominje da je to jedini projekt koji je započeo župan u svome mandatu. No, dodaje, problem je što on u tri i pol godine nije daleko odmaknuo.

“Vidimo da ste sličice Pentagona poslali u medije. No nemate ni glavni projekt ni građevinsku dozvolu ni financijsku konstrukciju”, rekao je Bedeković.

Zamjenica župana Silvija Zagorec, koja je danas odgovarala na pitanja vijećnika jer župan Anđelko Stričak zbog bolesti nije bio prisutan, rekla je koji je status ovoga projekta.

“To je projekt koji se provodi u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Civilnom zaštitom’. Trenutno je u statusu izdavanja lokacijske dozvole te je u visokoj fazi projektiranja. Do kraja godine očekujemo projektnu dokumentaciju. To što ste spomenuli nisu sličice, nego je riječ o idejnom rješenju. Objava tog idejnog rješenja je minimum pristojnosti, da upoznamo javnost s tako bitnim projektom”, odgovorila je Zagorec, dodajući da je u politiku ušla iz realnog sektora te da stoga ne voli populizam i izvrtanje činjenica.

Skica ‘Pentagona’; FOTO: Varaždinska županija

Bedeković se nadovezao na tu njezinu opasku

“Sretan sam što je zamjenica župana došla iz realnog sektora. No što bi bilo da je ona u svojoj firmi u prosincu 2021. obećala da će nešto sagraditi, a da onda 2024. kaže da ima idejno rješenje? D li bi dobila otkaz u svojoj firmi?”, retorički je pitao Bedeković.

Zagorec i Bedeković potom su iznijeli svoje viđenje tko je – Stričak ili Čačić – više ili manje zaslužan za obnovu dvorca Opeka. Bedeković se poslao na podatke koje mu je izbacio Google, iz kojih se vidi da je projekt započeo Čačić. Zagorec je uzvratila s dvije fotografije: ruševnim dvorcem na kraju Čačićeva mandata i obnovljenim dvorcem, koji je proteklih dana predstavljen javnosti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije