SDP Varaždinske županije

SDP: ‘Tražimo da Županija uvrsti socijalne i obrazovne projekte SDP-a u proračun’

Vijećnik Mario Klapša postavio je pitanje vezano uz izgradnju Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica.

U srijedu je održana sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije na kojoj je Klub vijećnika SDP-a naglasio kako je potrebno da Varaždinska županija počne razmatrati njihove prijedloge te ih uvrsti u proračun.

– Ono što smo do sada predlagali su osiguravanje sredstava za danju provedbu projekta „Financijska pismenost i poduzetništvo“, dodatni rast stipendija za studente i učenike, izravnu pomoć za rad Udruge za ranu intervenciju Varaždinske županije, projekt sufinanciranja smještaja za studente, sufinanciranje dnevnog boravka za umirovljenike, sufinanciranje domova za starije i nemoćne od strane općina/gradova i županije za one koji su socijalno najosjetljiviji… – naglasili su SDP-ovci.

Vijećnik Mario Klapša postavio je pitanje vezano uz izgradnju Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica. Zanima ga kada će navedeni centar biti stavljen u pogon s obzirom da se bivša općina Ivanec, koja obuhvaća dva grada i četiri općine sa oko 30 tisuća stanovnika, suočava sa problemom odlaganja otpada. Kapaciteti odlagališta Jerovec dovoljni su još za nekoliko mjeseci, a još se ne zna kamo će se dalje sa smećem.

 Vijećnik Nino Ivanuša postavio je pitanje vezano uz projekt JPP-a, zahvaljujući kojem je dosta institucija javne namjene u proteklom periodu izgrađeno. Dosta izvođača koji su izvodili taj projekt završilo je u stečaju ili propalo, a građevine su ostale. Prvenstveno se to odnosi na škole, koje imaju velikih problema za održavanje tih zgrada, odnosno tko ih održava i na koji način, s obzirom da bi to po ugovorima trebali raditi izvođači. Pitanje je i da li su same zgrade adekvatno i kvalitetno napravljene.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije