GRAD SMEĆA

Ilegalni deponij pronađen kraj groblja! ‘To je otpad iz vremena Čehoka, Ptičeka i Briškog!’

Zasad je iskopano oko 600 tona lampaša i ostalog otpada s groblja, ali ima ga još…

Novo neugodno iznenađenje u Varaždinu: prilikom iskopa za izgradnju zgrade u Ulici Ivana Nepomuka Petrovića izvođač radova naišao je na hrpe ilegalno deponiranog otpada.

Radi se o lokaciji na kojoj Javna ustanova Gradski stanovi gradi prvu od šest zgrada novog POS naselja.

“Gdje god zapičimo lopatu u ovome gradu, naiđemo na ilegalno zakopani otpad. Sjetite se da sortirnice na Motičnjaku, tamo smo naišli na gotovo 10 tisuća tona”, podsjetio je gradonačelnik Neven Bosilj na današnjoj konferenciji za novinare.

Za sada je na ovoj novoj lokaciji iskopano 600 tona otpada. No to nije sve:

“Očekuje se da bi na kraju moglo biti oko 1000 tona otpada”, prognozira gradonačelnik.

U otpadu su pronađene novine iz prosinca 2002. godine, pokazao je Bosilj.

“Po sadržaju otpada, vidi se da se radi pretežito o otpadu s varaždinskog groblja. Te 2002. godine gradonačelnik je bio Ivan Čehok, direktor Parkova bio je Miljenko Ptiček, šef komunalnog redarstva bio je Robert Briški”, ukazao je Bosilj na osobe odgovorne za ovaj ilegalni deponij.

Zbrinjavanje tog otpada će, naravno, stvoriti dodatne troškove.

“Izvođač radova ima obvezu pronaći firmu koja će zbrinuti otpad. Prema ponudama, cijene su od 100 do 200 eura po toni. Vidjet ćemo koji broj otpada će odrediti nadležne institucije, onda ćemo točno znati. No neće biti jeftino, sigurno će koštati oko 100 do 200 tisuća eura”, iznio je Roman Veršić, ravnatelj Gradskih stanova.

Politički komentar ove situacije dao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

“Iza nas vidite ostavštinu Ivana Čehoka. Ostat će zapamćen po ovom brdu smeća, jednako kao i po onim brdima bala na ulazu u grad. Sa svojim suradnicima, sa svojim kumom Ptičekom, kojeg je postavio za direktora Parkova, da nam zagađuje tlo lampašima i ostalim smećem. Čehok bi se trebao sakriti u mišju rupu i trebao bi zauvijek prestati pričati o smeću. Ali i o nama. On nas kritizira da ne radimo dobro svoj posao, a pogledajte što sve moramo raditi čisteći za njim”, rekao je Miroslav Marković.

Dodatak 27.9.2024. 14:47: Ivan Čehok negirao je optužbe iznesenje na njegovoj račun.

Sve izjave pogledajte u video prilogu u nastavku.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije