Dani miholja

Pretposljednji dan proslave Miholja u Sračincu u znaku folklora

Među najvećim ciljevima Dana Miholja prezentacija je i očuvanje tradicije, a s tim ciljem svake se godine održava smotra folklora.

Jučer je bio pretposljednji dan proslave dana Općine Sračinec. Među najvećim ciljevima Dana Miholja prezentacija je i očuvanje tradicije, a s tim ciljem svake se godine održava smotra folklora.

No, dan su ipak započeli sportaši – na nogometnim terenima nastupili su mlađi uzrasti nogometaša NC Sračinec/Svibovec Podravski i NC Cestica, a u Domu kulture branitelji na svojim sportskim igrama. Održan je Memorijal pet heroja Općine Sračinec, u organizaciji udruge Sinovi Domovine Sračinec.

Poslije 18 sati početak folklorne manifestacije označili su kuburaši odruge KUM iz Maruševca, nakon čega je povorka krenula od dvorišta Osnovne škole do parka Velika graba. Predvodili su ih Varaždinske mažoretkinje, a ritam koracima davali mladi bubnjari Varaždinske građanske garde. U povorci su bili članovi svih folklornih sekcija koje će kasnije nastupiti, konjanici i kočije udruge Konj moj prijatelj, vodstvo Općine Sračinec te gosti iz Mađarske, iz Hrvatskog Židana te Općine Primorski Dolac.

Kada se povorka zaustavila kod parka Velika graba, započela je Folklorna glazbena večer, u organizaciji KUD-a Zavičaj i podršku Općine Sračinec. Nastupili su KUD Benedikt iz Svibovca Podravskog, KUD Donja Voća, KUD Kotoriba, KUD Klaruš Maruševec te Centar tradicijske kulture Varaždin.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije