HNK u Varaždinu

CINEMA MORRICONE Koncert u čast velikog skladatelja filmske glazbe

Uto
8
8. listopada
20:00
HNK u Varaždinu, Velika koncertna dvorana
Ulica Augusta Cesarca 1
Varaždin

Koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu.

Loading Događaji

U utorak, 8. listopada 2024. godine, u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu u 20 sati održat će se koncert filmske glazben Cinema Morricone: An Intimate Celebration s izvođačima Sarom Andon (flauta) i Simoneom Pedronijem (klavir).

Cinema Morricone odvest će publiku na putovanje kroz neke od najpoznatijih i najcjenjenijih skladbi ovog plodnog skladatelja, uključujući Cinema Paradiso, The Mission, Once Upon a Time in America i The Untouchables, među ostalim djelima, u programu koji je kurirao Robert Townson, jedan od najpriznatijih svjetskih producenata filmske glazbe. Uz glazbeni izbor koji obuhvaća više od šest desetljeća legendarne karijere maestra Ennia Morriconea i više od 500 filmskih partitura, publika će također uživati u skladbama stvorenim za vesterne kao što je Once Upon a Time in the West.

Sara Andon je međunarodno priznata flautistica poznata po svojim virtuoznim izvedbama i svestranosti u raznim glazbenim žanrovima. Diplomirala je na prestižnim školama kao što su USC Thornton School of Music i Yale School of Music. Njena karijera obuhvaća nastupe sa svjetski poznatim orkestrima, kao i solo koncerte na međunarodnim pozornicama. Sara Andon je također prepoznata po svojoj suradnji s filmskim skladateljima, posebno u interpretaciji filmske glazbe, što je čini traženom umjetnicom na koncertima posvećenima filmskoj glazbi. Osim koncertiranja, aktivna je i kao pedagog te često održava majstorske radionice za mlade glazbenike.

Simone Pedroni je talijanski pijanist, poznat po svojoj iznimnoj tehnici i strastvenim izvedbama. Svoju glazbenu obuku započeo je u ranom djetinjstvu i ubrzo je prepoznat kao čudo od djeteta. Studirao je na uglednim glazbenim institucijama, uključujući Konzervatorij Giuseppe Verdi u Milanu i Accademia Pianistica “Incontri col Maestro” u Imoli. Pedroni je osvojio brojne međunarodne nagrade, uključujući prestižnu prvu nagradu na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Van Cliburn 1993. godine, što je značajno doprinijelo njegovoj međunarodnoj karijeri. Njegov repertoar obuhvaća širok spektar klasične glazbe, od baroknih do suvremenih skladatelja, a poznat je i po interpretacijama klavirskih transkripcija orkestralnih djela. Pored solističkih nastupa, Pedroni često nastupa s vodećim orkestrima i dirigentima diljem svijeta, a također je posvećen i komornom muziciranju. Njegovi nastupi karakteriziraju tehnička preciznost, duboka muzikalnost i emotivna intenzivnost, čime osvaja publiku i kritičare širom svijeta.

Koncertni program potpisuje Robert Townson, jedan od najistaknutijih i najproduktivnijih producenata filmske glazbe. Tijekom svoje karijere, koja traje više od tri desetljeća, Townson je producirao više od 1400 albuma, uključujući radove nekih od najpoznatijih filmskih skladatelja, kao što su Jerry Goldsmith, John Williams i Hans Zimmer. Kao dugogodišnji producent izdavačke kuće Varèse Sarabande, Townson je postao sinonim za visokokvalitetne soundtrack albume i presudan je u očuvanju i promoviranju filmske glazbe širom svijeta.

Povezani sadržaj
Najnovije