VBV

Zadnji dan 54. Varaždinskih baroknih večeri rezerviran je za nagrade i završni koncert

Privodi se kraju još jedno izdanje Varaždinskih baroknih večeri, pa smo stigli i do posljednjeg dana glazbenih programa.

Kao uvod u finale poslužio je jučerašnji dan.

U palači Herzer predstavljen je projekt “Poezija glazbe” Milana Novaka – uz poetske interpretacije, ova multimedijalna izvedba otkrila je novu dimenziju glazbenog doživljaja.

Hrvatski barokni ansambl oduševio je publiku izvrsnim programom s djelima Bacha, Telemanna, Schiassija i Seixasa. Pomno odabrani solisti – čembalist Fernando Miguel Jaloto, uz flautisticu Anu Benić Šalinović i violinisticu Lauru Vadjon – izveli su djela na način koji je u potpunosti oživio barokni zvuk!

Danas na programu su dva događaja:

Gradska vijećnica, 18 sati

Svečana dodjela nagrada “Ivan Lukačić”, “Jurica Murai” i “Vladimir Kranjčević”

Danas će se održati svečana dodjela nagrada istaknutim umjetnicima, izvođačima i ansamblima, čime se odaje priznanje za iznimne doprinose Varaždinskim baroknim večerima. Nagrade “Ivan Lukačić”, “Jurica Murai” i “Vladimir Kranjčević” prestižna su priznanja koja slave izvrsnost u glazbenoj umjetnosti.

Katedrala, 20 sati

U spomen akademiku Jurici Muraju – Tradicionalni koncert učenika Glazbene škole u Varaždinu uz Varaždinski komorni orkestar

Tradicionalni koncert učenika Glazbene škole u Varaždinu i Varaždinskog komornog orkestra nastavlja dugogodišnju uspješnu suradnju festivala i jedne od najstarijih glazbenih škola u regiji. Ovaj koncert pruža priliku talentiranim mladim glazbenicima ne samo da nastupe pred festivalskom publikom već i da zatvore jedan uistinu renomiran festival – a publika može uživati u izvedbama učenika svih dobnih skupina!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije