VBV

Ovogodišnje 54. Varaždinske barokne večeri došle svom kraju

Tradicionalni koncert učenika Glazbene škole i Varaždinskog komornog orkestra bio je sjajan završetak večeri i zaključak festivala.

Zadnji dan festivala bio je posvećen dodjeli prestižnih nagrada i tradicionalnom koncertu učenika Glazbene škole.

U sklopu 54. izdanja Varaždinskih baroknih večeri dodijeljene su prestižne nagrade umjetnicima i ansamblima koji su svojim nastupima oduševili publiku i žiri. Nagrada “Jurica Murai” otišla je Lauri Vadjon i Fernandu Miguelu Jalôtu, dok je Hrvatski barokni ansambl postao prvi dobitnik novoutemeljene nagrade “Vladimir Kranjčević”.

Uz ove nagrade, Glazbena mladež Varaždin dodijelila je nagradu “Ivan Werner”, koja je dodjeljuje mladim glazbenim umjetnicima za visoko umjetničko dostignuće mladog interpreta. Ovogodišnji laureat nagrade je tenor Mislav Lucić.

Tradicionalni koncert učenika Glazbene škole u Varaždinu i Varaždinskog komornog orkestra bio je sjajan završetak večeri i odličan način da se zaključi ovogodišnji festival. Učenici svih dobnih skupina svojim su izvedbama pokazali glazbenu izvrsnost, čime su nastavili tradiciju suradnje festivala i jedne od najstarijih glazbenih škola u regiji.

54. Varaždinske barokne večeri bile su ispunjene izvanrednim glazbenim izvedbama, posebnim projektima i brojnim trenucima za pamćenje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije