Grad Varaždin

Upriličen prijem svjetske viceprvakinje u streličarstvu Amande Mlinarić

Amanda se u Varaždin vratila sa srebrom u složenom luku.

Gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj ugostio je u četvrtak u Gradskoj vijećnici svjetsku viceprvakinju Amandu Mlinarić kako bi joj čestitao na osvojenoj srebrnoj medalji na Svjetskom streličarskom prvenstvu u Lac la Bicheu u Kanadi koje se održalo od 16. do 22. rujna u najzahtjevnijoj streličarskoj disciplini, fieldu – poljskom streličarstvu. Prijemu su prisustvovali predsjednik Varaždinskog streličarskog kluba i Amandin otac Tomislav Mlinarić te voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju Grada Varaždina Dražen Cesar.

Amanda se u Varaždin vratila sa srebrom u složenom luku žene i osvojenim 4. mjestom ekipno mješovito s Domagojem Budenom. Ukupno je 27 zemalja imalo svoje predstavnike na ovom Svjetskom prvenstvu, a u sastavu četveročlane hrvatske reprezentacije, čak dvoje je bilo iz Varaždinskog streličarskog kluba. Amanda Mlinarić je nastupila kao seniorka u disciplini složenog luka, a Alen Remar, senior u disciplini zakrivljenog luka.

Već nakon prvog dana kvalifikacija kad se pucalo na nepoznate udaljenosti Amanda je bila odlična i plasirala se na drugo mjesto, a u dvobojima je bila nezaustavljiva, pobijedila je predstavnice Austrije, Italije, te u polufinalu i prvoplasiranu sa svjetske rang liste, Ellu Gibson iz Velike Britanije. U velikom finalu, Amanda je pucala bolje i sigurnije nego u ranijim mečevima, no rezultat je bio 66: 62 za Pierce Page.

Gradonačelniku Bosilju ispričala je kako se pripremala na Svjetsko prvenstvo i o daljnjim planovima, a razgovarali su i o mogućnostima poboljšanja uvjeta za streličarstvo u Varaždinu. Za Amandu nema odmora pa je tako već na samom početku studenog očekuje dvoranski Svjetski kup u Švicarskoj, a slijede jaki međunarodni turnir u Nizozemskoj, dvoranski Svjetski kup u Luksemburgu te turnir u organizaciji Varaždinskog streličarskog kluba koji je vrlo popularan zbog jedinstvene discipline od 25 metara, a ove godine još je posebniji jer slave 10. obljetnicu osnutka kluba.

Gradonačelnik je s ponosom uputio čestitke te zaželio puno uspjeha u sportskoj budućnosti, a obznanio je i da će Amanda od Grada Varaždina primiti novčanu nagradu u iznosu 2000 eura kao znak zahvalnosti i priznanja za ovaj uspješan sportski rezultat.

Amanda Mlinarić do sada je ostvarila izvanredne rezultate u streličarstvu, kako u juniorskoj, tako i u seniorskoj konkurenciji. Svoj uspon započela je 2019. godine, kada je postala svjetska prvakinja u juniorskoj konkurenciji na natjecanju održanom u Španjolskoj. Dvije godine kasnije, 2021. godine, Amanda je potvrdila svoju dominaciju osvojivši ponovo titulu svjetske prvakinje, ovaj put na prvenstvu u Poljskoj. U 2022. godini osvojila je 3. mjesto u mješovitoj ekipi na svjetskom prvenstvu u SAD-u, a ove godine još je jednom dokazala svoju vrhunsku formu i posvećenost streličarstvu.

Trenutno, Amanda Mlinarić zauzima 9. mjesto na svjetskoj rang-listi i 4. mjesto u Europi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije